Anpe convoca una concentració a Eivissa per a reclamar el plus d'insularitat


12 Jul, 2022

ANPE CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ A EIVISSA PER A RECLAMAR LA MILLORA DEL PLUS D'INSULARITAT

Aquest mes de juliol estam veient com les Illes Balears es troben congestionades de nou a causa de la superpoblació, la qual s'accentua encara més a l'estiu, i especialment, a Eivissa i Formentera.

Com a conseqüència, aquest fet genera la necessitat d'un reforç dels nostres serveis públics, com la falta de sanitaris i forces de seguretat, que comporta una pitjor qualitat de prestacions dels serveis que reben els nostres ciutadans. Però també trobam docents, que tenen dificultats per a trobar habitatge o pagar lloguer, a causa de la permanència a l'illa pels processos selectius convocats per a tot el mes, o bé perquè han d'anar-se a altres territoris ja que no poden assumir els elevats sobrecostos estivals, dificultant que puguin romandre en condicions normals, assumint una mandança cada vegada que s’inicïa un nou curs escolar.

Després que la plataforma UNISEP, va acordar amb l'Administració la creació d'un grup de treball per a desenvolupar un plus d'insularitat més just, encara no hem rebut cap data ni proposta, per aquest motiu s'ha convocat als ciutadans de les Pitiüses a una concentració davant la Casa de la Mar a l'illa d'Eivissa, dijous que ve 14 de juliol, a les 11:30h.

Aquesta protesta es realitzarà davant la Direcció General de l'Administració de l'Estat, amb l'objectiu de cercar una solució vàlida entre el Govern Central i el Govern Balear, amb la intenció d'equiparar-nos amb la resta de territoris, ja que les Illes d'Eivissa i Formentera sofreixen encara més el greuge generat per la doble i triple insularitat.

Som conscients de les dificultats que suposa convocar una protesta en aquests moments, on l'illa d'Eivissa està massificada per l'efecte turístic, però és en aquesta època on la manca de professionals de molts sectors es posa de manifest, per la qual cosa, des de la plataforma sindical considerem que fa falta un toc d'atenció als nostres governants pels problemes que sofrim.