ANPE considera insuficient l'augment de quota presentat per Educació


28 Jun, 2022

ANPE CONSIDERA INSUFICIENT L'AUGMENT DE QUOTA PRESENTAT PER EDUCACIÓ

En la Mesa Sectorial mantinguda aquest matí amb els sindicats de l'educació pública, ANPE valora positivament el petit augment de quota, però ho considera insuficient per poder atendre als alumnes de manera equiparada amb la resta de territoris.

Des del sindicat ens preocupen molts aspectes exposats, on cal destacar els relacionats amb la potenciació de les condicions sociolaborals, les quals no han sofert millores substancials des de l'any 2015, quan vàrem signar “el primer Acord Marc”.

En aquest sentit, des de la nostra organització hem insistit que és especialment preocupant la celeritat amb la qual es pretenen implantar els nous currículums, els perfils educatius i l'increment de la burocràcia en els centres, sense plantejar una descàrrega lectiva per als docents.

Per tot això, des d’ANPE no entenem com és possible que amb un pressupost que supera els 1000 milions d'euros, no es contempli una rebaixa en l'horari lectiu per a mestres i professors, on moltes comunitats ja ho estan plantejant, tal com acaba d'ocórrer fa setmanes a Canàries, on han aprovat una reducció a 18 i 23 hores lectives per a professors i mestres.

En aquest sentit, ANPE i la resta de sindicats, mantenim la concentració plantejada per a aquest divendres 1 de juliol davant el Consolat de la Mar.

Des del sindicat consideram que és el moment de plantejar un calendari de negociacions amb mesures per incentivar el professorat, i més encara amb aquest nou canvi metodològic, les dificultats derivades de la insularitat i el sobreesforç que está suposarà per als docents l’inici del proper curs.

  • Accediu a la notícia del Dirario de Mallorca aquí.
  • Accediu al vídeo d'IB3 aquí.