UNISEP denuncia que la Sra. Armengol exclou a 38.000 sanitaris i docents de la indemnització per residència


12 Maig, 2022

UNISEP DENUNCIA QUE LA SRA. ARMENGOL EXCLOU A 38.000 SANITARIS I DOCENTS DE LA INDEMNITZACIÓ PER RESIDÈNCIA

Aquests dos anys, els membres de la plataforma UNISEP ens hem manifestat, concentrat i reivindicat en més de 40 accions de diferent índole, per reclamar una millora en la indemnització per residència i igualar els serveis públics de les Illes Balears amb la resta de territoris. 

Els membres d'aquesta plataforma constituïda per ANPE, SIMEBAL, SATSE, USAE, JUPOL, JUCIL i CSIF, hem vingut denunciat les conseqüències que suposa l'efecte de la insularitat per docents, sanitaris, forces de seguretat i administració general de l'estat. A més, cal afegir la dificultat que suposa l'accés a l'habitatge, la pujada de l'IPC i l'increment de la cistella de la compra, entre altres qüestions.

Les nostres mobilitzacions motoritzades, amb plàtans i globus inflables, de caràcter lúdic i inclusiu, pretenen dignificar aquests serveis essencials en proporció a la indemnització que rep Canàries. Segons el nostre parer, la solució passa per l'actualització del complement de residència, ja que, a les illes Canàries, Ceuta o Melilla, aquest complement duplica, triplica i fins i tot cuatriplica, el de les balears. D'aquesta manera, pensam que no es deixaria a cap dels nostres treballadors fora d'un acord que pogués ser parcial.

Aquesta setmana, la nostra sorpresa ha esdevingut quan hem trobat signat per la presidenta Armengol amb altres sindicats, un document sol·licitant la fidelització de funcionaris estatals, el qual exclou a 38.000 docents i sanitaris de l'acord, i que, a més, aquesta sol·licitud no compromet a l'Administració en res. D'altra banda, aquesta petició ve sense cap mena de memòria econòmica que quantifiqui la repercussió en el nivell de qualitat assistencial que mereixen els habitants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Per tot això, els líders de la plataforma denunciam la falta de diàleg de la presidenta del Govern, en haver estat l'única representant política a la qual hem sol·licitat una petició de reunió i que encara no ens ha contestat ni rebut. Alhora, hem lliurat als mitjans un estudi rigorós per personal qualificat que conclou en l'augment de la carestia de la vida a les nostres illes i que en aquests moments no està compensada respecte a la resta de comunitats.

Finalment, des d’UNISEP hem anunciat en roda de premsa una nova mobilització davant el Consolat de la Mar per dissabte dia 28 de maig, esperant que la presidenta del Govern ens reuneixi en breu, amb la finalitat de cercar una solució satisfactòria entre tots i que no exclogui a cap sector de qualsevol possible acord.

Accediu a les notícies:

 

estudi-econòmic
whatsapp-image-2022-05-13-at-9.36.02-am