ANPE planteja una reducció lectiva si es pretenen implantar els nous currículums


04 Maig, 2022

ANPE PLANTEJA UNA REDUCCIÓ LECTIVA SI ES PRETENEN IMPLANTAR ELS NOUS CURRÍCULUMS

En la reunió mantinguda amb la Direcció General de Planificació i Centres, hem tractat els nous currículums que regiran l'ensenyament d'infantil i primària en els pròxims cursos.

Davant la celeritat amb la qual es pretén implantar aquest nou reglament, ANPE alerta dels canvis organitzatius i metodològics que suposarà pel professorat i que generarà un augment de la burocràcia als centres educatius.

Cal afegir que la tramitació d'aquests decrets autonòmics s'haurà de fer per la via d'urgència, comportant un menor debat de la comunitat educativa. Aquest augment de tasques administratives es veurà potenciat pel Pla Digital, que les escoles hauran de desenvolupar aviat, esgotant encara més als docents, després d'una època de postpandèmia.

Amb tot el treball i sobreesforç que suposa la nova manera d'avaluar exigida i el ràpid condicionament de les programacions, ANPE ha plantejat a Educació si es contempla una reducció lectiva per a mestres i professors, tal com ja fan altres comunitats veïnes.

Per tot això, des d’ANPE hem qüestionat la celeritat que suposarà aquesta implantació que farà difícil un inici de curs normal, i que, si la pretensió és portar endavant aquest reglament demanam que es reconsideri una flexibilització en la seva aplicació, una descàrrega horària pel professorat i una formació específica dins de la seva jornada laboral.

Accediu a la notícia de: