ANPE celebra el Dia Internacional del Llibre


23 Abr, 2022

23 D'ABRIL: ANPE CELEBRA EL DIA MUNDIAL DEL LLIBRE

ANPE celebra el 23 d'abril, dia mundial del llibre i dels drets d'autor, posant en relleu la importància del llibre, en qualsevol dels seus formats, com a eina fonamental per a afavorir el ple desenvolupament personal de l'alumnat i de les seves capacitats.

 Avui, 23 d'abril, milions de persones commemoren el Dia Mundial del Llibre i del Dret d'Autor, esdeveniment promogut per la UNESCO des de 1995, coincidint amb la data aproximada de la defunció de Cervantes i Shakespeare, màxims exponents de la literatura en castellà i anglès, dues de les llengües de major difusió internacional.

 ANPE comparteix els valors d'aquesta celebració, entorn del gaudi de la lectura i del paper jugat pels llibres com a instrument per a la pau i el benestar social, així com pont entre generacions i cultures. Apostant per la igualtat en l'accés al coneixement, des del reconeixement de la diversitat.

El llibre, en qualsevol dels seus formats, és una eina fonamental per a afavorir el ple desenvolupament personal de l'alumnat i de les seves capacitats i un mitjà ideal per a transmetre els principis d'inclusió, equitat i igualtat que vertebren el nostre sistema educatiu.

Com a docents, ens esforçam dia a dia per a millorar la comprensió lectora dels nostres alumnes, així com la seva escriptura, vocabulari i ús adequat de la gramàtica. Requisits bàsics per a l'estímul de la raó i la memòria, sense les quals no resulta possible l'adquisició del coneixement o la formació del pensament crític.

Els llibres posseeixen també un valor incalculable a l'hora de promoure la imaginació i la creativitat. En la seva faceta lúdica, ens presten suport davant els disgustos de la vida quotidiana, especialment en moments col·lectius adversos com els que hem sofert des de l'inici de la pandèmia Covid-19.

Des d'ANPE, no oblidem l'altra gran temàtica d'aquesta efemèride, que no és una altra que el dret d'autor, reivindicant la importància social i econòmica de la indústria editorial i declarant el nostre suport a la protecció de la propietat intel·lectual.