Novetats de la nova reforma de les pensions. Modificació de la Llei de Classes Passives de l'Estat per la Llei 21/2021


16 Mar, 2022

PRINCIPALS NOVETATS DE LA NOVA REFORMA DE LES PENSIONS. MODIFICACIÓ DE LA LLEI DE CLASSES PASSIVES DE L'ESTAT PER LA LLEI 21/2021

La Llei 21/2021, de 28 de desembre, de garantia del poder adquisitiu de les pensions i d'altres mesures de reforç de la sostenibilitat financera i social del sistema públic de pensions modifica la Llei de Classes Passives.

En el BOE de 29 de desembre, i amb entrada en vigor l'1 de gener de 2022, s'ha publicat la Llei 21/2021, de 28 de desembre, de garantia del poder adquisitiu de les pensions i d'altres mesures de reforç de la sostenibilitat financera i social del sistema públic de pensions.

Entre les novetats més destacades que introdueix aquesta norma, respecte al Règim de Classes Passives de l'Estat, està el nou mètode de revaloració de les pensions, en funció de l'IPC dels 12 mesos previs a desembre de l'any anterior. No obstant això, en aquells anys amb IPC negatiu l'import de les pensions no variarà.

És l'aplicació d'aquest mètode, la que determina la revaloració del 2,5% respecte de l'import de 2021.

D'altra banda, respecte a la jubilació demorada, per a les pensions del Règim de Classes Passives d'Estat que es causin a partir d'1 de gener de 2022, s'estableix la possibilitat que l'interessat pugui optar, entre l'obtenció d'un percentatge addicional del 4 per cent per cada any complet de treball efectiu que acrediti amb posterioritat al compliment de l'edat de jubilació; o una quantitat a tant alçat per cada any complet de treball efectiu acreditat i cotitzat des de la data de compliment de l'edat de jubilació; o una combinació de les dues opcions anteriors.

 

Assessoria Jurídica ANPE Nacional