ANPE demana a Educació aclarir els protocols i que "no oblidin que al gener fa fred"


10 Gen, 2022

ANPE DEMANA A EDUCACIÓ ACLARIR ELS PROTOCOLS I QUE “NO OBLIDIN QUE AL GENER, FA FRED”

Davant la tornada a les aules en plena expansió de contagis, ANPE considera que la part social no ha estat escoltada, per la qual cosa no hem pogut millorar els protocols elaborats des de l'Administració.

Després de tenir constància que s'han enviat noves instruccions des de Planificació i Centres aquest mateix dissabte a la nit, consideram essencial aclarir com s'ha de procedir en els centres educatius davant les diferents situacions que puguin generar-se, ja que són molts els docents i els directors que ens han contactat perquè no saben com actuar amb exactitud. 

Volem destacar, que davant la falta d'una Mesa Sectorial no hem pogut millorar la normativa presentada. Per aquest motiu ANPE demana al professorat extremar les mesures higièniques i sanitàries, ventilar els espais, activar els filtres EPA i vigilar els mesuradors de CO₂ de les aules. 

D'altra banda, recomanam posar les calefaccions des de diumenge o des de primera hora del matí del dilluns, amb la finalitat d'evitar que els nostres alumnes passin fred. Per això demanam a les famílies l'ús de roba tèrmica per als seus fills, especialment per als alumnes més petits (d’infantil i primària) a causa de les gelades matinals en alguns municipis de les illes. 

Des del sindicat advertim que si la intenció és mantenir els centres oberts i ventilats, les calefaccions, la roba d'abric i les mesures higièniques han d'extremar-se des de primera hora del matí, així com la substitució de tot el professorat contagiat que sigui necessari, des del primer dia de la baixa. 

Recordam que l'any passat, alguns afiliats ens van comunicar que varen desenvolupar la seva activitat lectiva amb les finestres obertes, a temperatures que van arribar als 7, 8 o 9 °C, la qual cosa va contradir la normativa de riscos laborals que aconsellava un interval entre 17 i 27 graus centígrads.

Accediu a la notícia aquí.