Salut comunica que es farà quarentena a partir de 5 alumnes contagiats a l'aula


08 Gen, 2022

SALUT COMUNICA QUE ES FARÀ QUARENTENA A PARTIR DE 5 ALUMNES CONTAGIATS A L'AULA

Davant les notícies anunciades per la Comissió de Salut Pública sobre que “els alumnes no faran quarantena si només es comptabilitzen quatre contagis en una aula”:

ANPE respectarà, com sempre, els criteris sanitaris i les mesures adoptades des de Salut.

Des del sindicat continuam exigint una Mesa Sectorial amb la presència del Conseller d’Educació, per aclarir els canvis en els protocols dels centres educatius. Per això, cal detallar:

  • Què passa si hi ha 2 o 3 alumnes contagiats? Hi haurà distincions entre els vacunats i els no vacunats, tal com passa amb els adults? 
  • Què passa quan hi hagi 1 alumne positiu? 
  • Què passa si hi ha alumnes només amb símptomes? 

Ens reiteram en reclamar nous espais, menys ràtios, més professorat, un increment de les mesures higièniques i la tercera dosi per tots els docents.

Ens demanam si els centres ja disposen de termòmetre per mesurar la temperatura dels alumnes i de mascaretes FFP2 suficients, tal com es recomana.

Des d’ANPE advertim que el professorat i les famílies estan preocupats, ja que aquesta decisió pareix que suposa que torna a ser l'escola qui suporta tot el pes de la conciliació. Consideram necessari saber que es fa en cada situació, i exigim que s’augmenti el pressupost perquè se substitueixi de manera immediata, al professorat confinat les pròximes setmanes, si la intenció és mantenir les escoles obertes.