ANPE demana a Educació prioritzar la tercera dosi voluntària per a docents i anticipar-se al nou escenari hivernal


10 Des, 2021

ANPE DEMANA A EDUCACIÓ PRIORITZAR LA TERCERA DOSI VOLUNTÀRIA PER A DOCENTS I ANTICIPAR-SE AL NOU ESCENARI HIVERNAL

Fa poques setmanes, el president Pedro Sánchez va anunciar el reforç de la vacunació per al personal sanitari i per a la població de risc. Per això, ANPE demana que es prioritzi la tercera dosi voluntària als docents, una vegada que conclogui la immunització de sanitaris i població vulnerable.

Després de les dades aportades sobre l'augment dels contagis a les aules, des del sindicat instam a Educació a reunir-nos per a analitzar un possible canvi d'escenari, especialment després de les festes nadalenques, on l'entrada de l'hivern, la disminució en l'efectivitat dels vacunats i les reunions familiars, suposaran un augment previsible dels contagis.

Segons el president d’ANPE, Víctor Villatoro: “Si la iniciativa de la Conselleria d'Educació és mantenir l'ensenyament presencial i les escoles obertes, caldrà plantejar test d'antígens o PCRs per als docents a l'inici del segon trimestre, augmentar la contractació de professorat de substitució COVID i aplicar una reducció paral·lela de ràtios. Aquestes propostes ajudarien a protegir els docents del virus, permetent la continuïtat formativa dels nostres alumnes”.

Les autoritats sanitàries alerten que la protecció de la vacuna disminueix a partir dels 6 mesos, i els estudis preliminars advertits en un comunicat de les farmacèutiques afirmen que la protecció millora amb tres dosis, per la qual cosa consideram necessari plantejar una dosi de reforç i anticipar-nos a l'escenari hivernal, ja que podria suposar jugar amb avantatge educatiu davant el virus.

Des d’ANPE estam preparant una partida de material sanitari per als centres escolars i pregam a tota la comunitat educativa continuar amb el compliment de les recomanacions sanitàries aquest nadal per a fer de l'escola un entorn segur i sense interrupcions educatives.

Accediu a les notícies: