Mesa Sectorial de divendres 29 d'octubre


29 Oct, 2021

MESA SECTORIAL DE DIVENDRES 29 D’OCTUBRE

A la mesa sectorial d’educació d’avui divendres 29 d’octubre de 2021, a les 11.00 hores, amb la presència del Sr. Martí X. March i Cerdà hem tractat els següents punts:

  • Punt únic: Ofertes d’ocupació pública d’educació per als anys 2022, 2023 i 2024.

El Conseller ha informat de l’alta taxa d’interinitat en l’ensenyament públic amb la qual cosa ha presentat la proposta de previsió d’oposicions pels propers 3 anys, ofertant un total de 3527 places.

Per una banda ha afegit que després de treure 3479 places els anys anteriors, encara es manté el 28% d’interinitat. Per això, aposta per incrementar l’oferta pública fins arribar al 8% d’interinitat. Aquest fet suposarà treure 7006 places en les dues legislatures que duu el Govern amb la pretensió d’estabilitzar el sistema educatiu de les illes balears.

D’altra banda, pel que fa a les taxes de reposició i d’estabilitat informen que s’ha de publicar la proposta abans de l’1 de desembre perquè la normativa d’Iceta els hi obliga, malgrat que estan pendents de què passarà amb les places dels professors tècnics d’FP (ja que no saben si es podran executar dintre del cos 0591 o 0590).

Des d’ANPE hem plantejat a l’Administració que sempre hem reivindicat una calendarització del procés selectiu, amb les places per especialitats i illes que seran convocades per tal que els opositors puguin conciliar la seva vida laboral i familiar. També hem demanat que l’acte de presentació sigui el mateix dia per tots els territoris, amb la finalitat que tots els opositors tinguin les mateixes oportunitats. Hem comunicat, que si pretenen dur endavant aquesta proposta, cal anteposar les proves més pedagògiques per davant de les de caire memorístic, així com comunicar als tribunals que publiquin els criteris de correcció prèviament, per donar més transparència al procés. A més, hem reclamat que es permeti la continuïtat de contractes pel professorat interí, així com mesures que permetin conjugar l’estabilitat del personal docent de més edat. En darrer lloc, hem demanat a Educació quan es preveu plantejar millores sociolaborals pels docents, tals com negociar la carrera professional que estableix la LOMLOE o l’actualització de la indemnització per residència a totes les illes.

El Sr. March respon que és necessari estabilitzar persones i places. Adverteix que el percentatge d’interinitat és molt alt i la pròrroga de les oposicions anteriors fan necessari triar endavant amb la seva proposta. Està d’acord amb proves més pedagògiques i competencials, amb temaris més reduïts, que correspon establir al Ministeri.

Finalment, l’administració ha pres aquesta Mesa com informativa i no ha passat a votació, ja que el procés selectiu és competència exclusiva del Govern.

Torns i preguntes,

Des del sindicat hem demanat:

▪️ Quan sortirà la convocatòria d’oposicions aquí a balears? Ens responen que sortirà publicada el mes de novembre, amb les especialitats convocades.

▪️ Què passarà si balears treu la convocatòria abans que s’aprovi el model de selecció a Madrid? Ens responen que ho faran amb l’actual model (és a dir, amb el decret 276).

Accediu a la notícia del diari Última Hora.

proposta-de-conselleria