ANPE constata diferències salarias de més de 4000 euros entre un docent de Canàries i un altre de Balears


15 Oct, 2021

ANPE CONSTATA DIFERÈNCIES SALARIALS DE MÉS DE 4000 EUROS ENTRE UN DOCENT DE CANÀRIES I UN ALTRE DE BALEARS

Des d’ANPE continuam reivindicant la igualtat amb les illes Canàries en la indemnització per residència.

La cobertura de les substitucions a les Illes és complicada a causa del sobrecost que genera la insularitat i la problemàtica de l'accés a l'habitatge. Per exemple “anar a Eivissa a fer una substitució per tres setmanes és complicat” perquè en la gran majoria de casos, els nostres docents no troben habitatge per períodes tan curts i “han d'allotjar-se a hotels i llavors menjar i sopar fora. Al final, anar a treballar et costa doblers”. Aquesta problemàtica afecta sobretot Eivissa i Formentera, també ha començat a passar a Menorca, però, en general, les dificultats les trobem en totes les illes.

Per aquest motiu, els sindicats professionals ens hem aglutinat en la plataforma UNISEP, on reclamam un complement de residència que s'equipari amb el de les illes Canàries, Ceuta o Melilla, que en el cas d'un professor de secundària la diferència anual supera els 4.000 euros. “Si a les Balears l'accés a l'habitatge és dificultós i l'increment del cost de vida és major que en l'arxipèlag Canari, per què no tenim el mateix complement de residència? Per aquest motiu Víctor Villatoro, president del sindicat ANPE, explica que “si abans, els criteris de compensació es calculaven per la distància, ara, les circumstàncies han canviat, a causa de l'augment del cost de la vida a Balears. Per això, l'equiparació en el complement d'insularitat ajudaria a minvar el problema de les substitucions i altres dificultats sobrevingudes per l'efecte de la insularitat.”

Des del sindicat continuarem amb el nostre calendari de reunions, amb la finalitat d'arribar a disposar d'una partida pressupostària específica que compensi la insularitat mitjançant la indemnització per residència.

 

Accediu a les notícies completes aquí: