ANPE considera insuficient la pujada salarial del 2% anunciada pel Govern


08 Oct, 2021

ANPE CONSIDERA INSUFICIENT LA PUJADA SALARIAL DEL 2% ANUNCIADA PEL GOVERN

Davant la proposta salarial anunciada pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, ANPE considera que el 2% és insuficient ja que l'IPC està situat actualment en un 4%. Aquesta mesura suposarà una nova pèrdua de poder adquisitiu pel professorat que, unida a l'acumulada des de l'any 2010, suposa una rebaixa de més d'un 20% en el sou d'un docent.

Davant aquesta situació, ANPE demana al govern que pressuposti una pujada acord a l'IPC, establint mecanismes correctors per a cercar la recuperació del poder adquisitiu perdut anys anteriors, a causa dels ajustos. Cal recordar que la retallada soferta en 2010 va ser molt major pel professorat, arribant a una pèrdua retributiva de fins al 7% i d'una “rebaixa” en les pagues extraordinàries, les quals encara perduren.

A més, en els últims anys, la bretxa salarial entre comunitats autònomes ha anat augmentant de manera progressiva, arribant a generar diferències de més de 6.000 euros anuals entre diferents territoris. Cal afegir, que si a aquest impacte li afegim l'efecte de la insularitat, l'augment del cost de la vida a les illes i les retallades efectuades pel Govern, en balears, el professorat ha sortit encara més perjudicat.

Per aquest motiu, des del sindicat continuarem apostant per recuperar aquest 20% del poder adquisitiu oblidat i la consolidació d'unes pagues extraordinàries que realment siguin dobles. De la mateixa manera, després de les bones notícies sobre la recuperació de l'economia balear i l'increment dels pressupostos, reclamam revertir el 2,9% que se'ns va llevar, així com plantejar una indemnització per residència més justa per a les nostres illes.