UNISEP transmet les seves reivindicacions als partits polítics de l'elaboració dels pressupostos


20 Sep, 2021

 

UNISEP TRANSMET LES SEVES REIVINDICACIONS ALS PARTITS POLÍTICS ABANS DE L'ELABORACIÓ DELS PRESSUPOSTOS

Després de les manifestacions realitzades a les illes de Mallorca, Menorca i Pitiüses, la plataforma sindical UNISEP ha iniciat la ronda de contactes amb representants dels diferents partits polítics, amb la finalitat de transmetre les nostres demandes referides a la millora de la indemnització per residència dels diferents sectors públics de les nostres illes.

En aquesta primera ronda, ens ha rebut el Partit Popular i el Partit Socialista a través de representants de les diferents illes, així com del Parlament, el Congrés i el Senat. En aquesta compareixença, hem exposat les dificultats que travessen els sectors de la sanitat, l'educació, les forces de seguretat, la justícia i l'administració general en Balears, especialment després dels ajustos que s'han fet sobre el personal esmentat i també per la pujada del nivell de vida insular.

Aquest encariment del cost de la vida a les illes, les fan poc atractives com a destí per als nostres professionals, especialment després de les últimes ones de contagis en les quals totes comunitats han necessitat d'aquests treballadors molts dels quals van abandonar Balears per la diferència en la qualitat de vida que el nou destí els pugui suposar, deixant afeblit els serveis públics de “l'estat del benestar” i en conseqüència dels serveis prestats al ciutadà en igualtat de condicions amb la resta de territoris.

Per tot això hem transmès en aquestes reunions la necessitat de captar i fidelitzar als nostres professionals mitjançant aquest complement, on a Balears arriba a ser d'un màxim de 108 euros, mentre que a Canàries aconsegueix els 568 € i en territoris com Ceuta i Melilla sobrepassa els 890 €.

Hem advertit que aquesta injusta situació, és la que ens ha portat al carrer, després de veure com els nostres sanitaris, docents, forces de seguretat i resta de professionals, quedaven esgotats després d'estar lluitant en primera línia de la pandèmia i en condicions desiguals.

Finalment, des de la plataforma continuarem la ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris, amb la finalitat de tenir temps suficient per incloure una partida en la insularitat que actualitzi aquesta merescuda “indemnització de residència”.