ANPE adverteix al Govern que no tolerarà més “excuses de mal pagador”


06 Sep, 2021

ANPE ADVERTEIX AL GOVERN QUE NO TOLERARÀ MÉS “EXCUSES DE MAL PAGADOR”

Després de les últimes notícies sobre l'elaboració dels pressupostos pel pròxim exercici, on es preveu un forat financer de 300 milions d'euros, ANPE recorda que els docents de balears ja suporten una pèrdua retributiva de més de 800 euros anuals, afegit als sobrecostos que comporten la insularitat. 

Al llarg del curs anterior, el professorat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera ha mantingut les escoles obertes, complint amb tot el que se'ls ha exigit des d'Educació i preparant un curs que serà previsiblement presencial per a garantir el procés d'ensenyament-aprenentatge de l'alumnat. Per això, des del sindicat, no admetrem que es plantegi estrènyer el cinturó als docents de balears, sinó més aviat al contrari, exigirem que es recuperi el sou perdut i es lluiti a Madrid pel reconeixement de la insularitat com cal.

Des d’ANPE volem fer una crida a totes les forces polítiques i sectors per a reivindicar un complement per balears més just. Cal recordar que el complement de la indemnització per residència no s'actualitza des de l'any 2007, i encara així, aquesta quantia arriba a ser gairebé entre 2-5 vegades menor que l'abonada a Canàries, en funció de la doble insularitat. 

Per aquest motiu, la plataforma UNISEP es reuneix demà, amb la finalitat d'analitzar i plantejar mobilitzacions més contundents si no es resol aquest problema, el qual és especialment greu a les illes d'Eivissa i Formentera.

Accediu a la notícia aquí.