ANPE considera urgent la petició unànime del plus d'insularitat per als docents de Balears


27 Ago, 2021

ANPE CONSIDERA URGENT LA PETICIÓ UNÀNIME DEL PLUS D'INSULARITAT PER ALS DOCENTS DE BALEARS

Davant les últimes notícies sobre el descens en la recaptació d'impostos a Balears i la negativa per part de l'Estat, per a pal•liar les dificultats que suposa la insularitat, ANPE recorda que la baixada del 2.9% suposa una pèrdua retributiva acumulada de més de 800 euros anuals en el sou d'un docent, que extrapolat només als 15.000 efectius de la pública suposa una retallada de més de 12 milions d'euros. A més, si afegim l'encariment anual de la vida i l'efecte accentuat de la crisi generada per la pandèmia sobre l'economia illenca, no hi ha dubte que els docents de balears siguin els únics als qui han estret el cinturó. 

En un context on el pressupost per a educació havia pujat a un muntant històric de 1.082 milions d'euros (49 més que l'exercici anterior), des del sindicat no s'entén com es pot castigar doblement als qui han estat atenent l'alumnat a peu d'aula, després de metges i sanitaris.

Així doncs, amb la pujada de l'IPC, la menor recaptació per part de l'Administració i el sobrecost que genera la insularitat, cal destacar que el professorat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera es troben en desigualtat de condicions sociolaborals respecte a la resta de territoris, i a més, se'ls ha retallat.

Per això, fa mesos que des d’ANPE venim reivindicant en la plataforma UNISEP, que es reconegui la insularitat com Canàries i es compensi mitjançant la indemnització per residència pels nostres treballadors públics, i així poder corregir aquestes desigualtats de manera permanent.

Finalment, volem advertir que ens plantejarem mobilitzacions més contundents sinó es resol aquest problema, el qual ens concerneix a tots i fa necessari de l'acció conjunta de tots els sectors, partits i ciutadania, perquè s'entenguin les dificultats d'accés a un habitatge o les inassumibles despeses derivades d'una substitució temporal, especialment agreujat a les illes d'Eivissa i Formentera.

Segons el president d’ANPE, Víctor Villatoro: “aquesta reivindicació la fem de cara als ciutadans, perquè puguin gaudir d'uns serveis públics d'acord amb la resta de territoris de l'Estat, i especialment enfocat per als nostres alumnes, els quals han sofert dèficits d'aprenentatge a causa de la pandèmia.”

https://www.ultimahora.es/noticias/local/2021/08/26/1295595/profesores-anpe-urge-plus-insularidad-para-baleares.html

https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2021/08/27/anpe-pide-plus-insularidad-docentes-56581053.html