Anpe considera que, de moment, la Llei Educativa Balear no resol els problemes de la comunitat educativa


14 Jul, 2021

ANPE CONSIDERA QUE, DE MOMENT, LA LLEI EDUCATIVA BALEAR NO RESOL ELS PROBLEMES DE LA COMUNITAT EDUCATIVA

Davant l'avantprojecte de llei educativa proposat per la Conselleria d'Educació, ANPE considera que hi ha aspectes essencials que la llei no recull, com ara el finançament, el reconeixement de la insularitat o millores sociolaborals per al professorat, que potenciarien la qualitat educativa.

Des del sindicat hem deixat clar que totes aquelles qüestions que no podem assumir, com “la perfilació de places”, “la indemnització per residència a les illes”, que es permeti la “promoció i titulació de l'alumnat amb matèries suspeses” o la “falta de mesures que ajudin a la conciliació laboral i familiar” són qüestions fonamentals que la Llei no resol.

A més, hem recordat que cal prestigiar l'esforç del professorat realitzat durant la pandèmia, a través d'una baixada de ràtios i de l'horari lectiu a 18 i 23 hores, com s'ha fet a València. La compensació de la insularitat, la reconversió dels mestres al nivell retributiu A1 o el desenvolupament de la carrera profesional, són aspectes essencials que no es detallen amb claredat.

Totes aquestes reivindicacions les fem de cara a un millor servei cap a l'alumnat de balears. Per aquest motiu, des del sindicat no ens hem mostrat favorables a l'aprovació d'aquest document perquè “no resolen els problemes reals” de la comunitat educativa.

Accediu a la premsa digital:

EUROPAPRESS.

20 MINUTOS.

ARABALEARS.


 

premsa-1
premsa-2