Reunió de la comissió paritària de riscos laborals


28 Jun, 2021

RESUM DE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DE PREVENCIÓ DE RISCS LABORALS DE PERSONAL DOCENT

Avui ha tingut lloc la reunió de la comissió Paritària de Prevenció de Riscs Laborals de Personal Docent, amb l'ordre del dia següent:

1. Aprovació de l'acta anterior
2. Aprovació del procediment sobre malalties professionals.
3. Informació sobre la situació del Servei de Prevenció
4. Informació sobre la situació dels vulnerables al SARS
5. Torn obert de paraules.

Pel que fa al punt 1, l'acta anterior s'aprova per unanimitat.

Pel que fa al punt 2, s'exposa el procediment sobre la notificació de les malalties professionals, amb la finalitat de millorar les condicions de salut laboral.

Quant al punt 3, el Servei es va ampliant progressivament, ara mateix s'han incorporat dos tècnics més. Està previst començar a fer les revisions dels docents vulnerables de cara al curs vinent 21/22. També està previst posar en marxa el SPRL Docent a Manacor per al curs vinent. La previsió és que per al 2022 ja estigui muntat el SPRL a Manacor i pel 2023 a Inca, posteriorment s'ampliarà a Eivissa i Menorca. Hi haurà formació a centres per a la cura de la veu.

En referència al punt 4, es dóna d'alta a les gestants de cara a l'estiu, llevat d'aquells que han de seguir anant als centres al juliol. A mitjans d'agost se'ls tornarà a fer una valoració de cara al setembre.

En aquest punt hem demanat com serà el tractament de les gestants de cara al curs que ve. Se'ns informa que aquelles que tenen la vacunació completa no seran donades de baixa per IT, mentre que les que no estan vacunades o aquelles que estan en contacte amb alumnat no vacunat sense mascareta, o aquelles amb comorbilitat seran donades de baixa.

Aquells docents que no s'han vacunat voluntàriament no seran Donats de baixa per riscos, sinó que s'hauran d'incorporar al centre amb totes les mesures de seguretat adequades.

Finalment hem demanat quan es preveu que estigui vacunat tot el personal educatiu i alumnat dels centres. No ens donen dates concretes perquè la vacunació ja no es fa per grups essencials, sinó que està oberta a tota la població, i depèn de la decisió de cada un. La vacunació dels alumnes s'ofereix a partir dels 16 anys, de moment, a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera.