Davant del desenvolupament normatiu de la LOMLOE


27 Abr, 2021

Han transcorregut ja tres mesos des que es va aprovar la denominada LOMLOE i entrem de ple en el seu desenvolupament normatiu i reglamentari. Són moltes les qüestions que cal abordar a curt i mitjà termini, però per delimitar les prioritats, hi ha dos aspectes la urgència dels quals és imminent: el disseny curricular i el desenvolupament de la professió docent

Una de les qüestions més rellevants de cara al desenvolupament de la recent LOMLOE és elaborar el currículum, que és probablement l'element més important d'un sistema educatiu. I aquesta importància radica en el fet que ha de funcionar com a tal, com un sistema conjunt i no com la suma inconnexa d'elements dispersos. Es tracta d'abordar-ho amb una visió integradora, en el qual es tinguin en compte l'organització escolar, les metodologies d'ensenyament i l'avaluació dels aprenentatges a l'hora de la seva configuració, de manera que el disseny curricular resultant es constitueixi com un element vertebrador i determinant del propi sistema.

Des d'ANPE apostam per un currículum essencial, comú, i flexible que permeti també exercitar una veritable autonomia dels centres i que posi el focus en l'alumnat per a garantir el desenvolupament màxim de les capacitats de cadascun.

Podeu accedir al text complet a la web d'ANPE Nacional.