Mesa Sectorial de funció pública de dimarts dia 20 d'abril


20 Abr, 2021

MESA SECTORIAL DE FUNCIÓ PÚBLICA DE DIMARTS 20 D’ABRIL

Avui el Govern ens ha presentat una proposta de negociació sense pràcticament cap canvi respecte del gener. Han passat més de 3 mesos sense cap avenç en les negociacions, i per això hem qualificat la proposta d’insuficient.  

Ens ha decebut molt la proposta respecte a la pujada del 2,9%, ja que no presenta cap millora en el calendari de pagament. La directora general de funció pública ens ha explicat la difícil situació que travessa la nostra comunitat, per això li hem recordat que ara, amb les aportacions rebudes per les ajudes europees i l’increment pressupostari aprovat al gener, aquest nou escenari permet assumir aquesta equiparació salarial.

En aquest sentit, ANPE (des de FSES), hem exigit el pagament immediat del 0,9% i una proposta de pagament del 2% dintre d’un marc real d’abonament per aquesta legislatura, recordant que les Illes balears som les úniques que no cobram encara aquesta quantia que ens correspon per llei.

Finalment, l’Administració ha proposat separar l’acord retributiu de l’acord de millora per continuar la reunió el proper dijous a les 11 hores.