La plataforma UNISEP anuncia mobilitzacions per a reclamar la igualtat dels serveis públics a Balears


07 Abr, 2021

LA PLATAFORMA UNISEP ANUNCIA MOBILITZACIONS PER A RECLAMAR LA IGUALTAT DELS SERVEIS PÚBLICS A BALEARS

Avui dia 7 d'abril presentam la plataforma UNISEP, formada per representants de treballadors públics pertanyents a tots els sectors considerats com a pilars bàsics de l'estat de benestar, i essencials durant la pandèmia provocada pel COVID19 que actualment patim.

Des d'aquesta plataforma, apolítica i amb vocació de servei cap al ciutadà, hem decidit unir forces per a reclamar uns serveis públics de qualitat i d'acord amb la resta de comunitats autònomes, ja que els habitants de Balears mereixen no ser discriminats per la situació d'insularitat que els caracteritza.

En aquests moments la legislació vigent no conté mesures per a corregir aquesta conjuntura, per això ens trobem amb una fugida permanent de professionals cap a altres territoris i amb lloguers abusius que en algunes illes com Eivissa, la qual cosa fa que la situació sigui insostenible en moltes ocasions.

A més, la pandèmia del coronavirus ha posat de manifest la delicada situació de tots els sectors, amb docents esgotats que realitzen jornades interminables a causa de l'ensenyament semipresencial, serveis sanitaris a punt del col·lapse, amb auxiliars, infermers i metges extenuats que s'han vist obligats a postposar les seves vacances davant la falta de personal, les forces i cossos de seguretat de l’estat sobrepassats per les funcions que li són encomanades, o sectors com el de la justícia, que ja estaven saturats, i ara es veuen abocats a la fugida cap a altres territoris.

Per aquest motiu, ANPE es fundador d'aquesta plataforma, amb la intenció de corregir aquesta deficiència instam els nostres polítics a solucionar aquest problema mitjançant l'aplicació de la indemnització per residència, en la mateixa mesura que Canàries, on tots els governs han reconegut aquest fet però a Balears no s'ha actualitzat en dècades.

En aquest sentit, des d’UNISEP naixem amb l'objectiu de reivindicar la consolidació de les plantilles públiques a través d'un plus d'insularitat just i que ens equipari amb la resta de territoris després de tants anys d'immobilisme.

Pròximament anunciarem un calendari de mobilitzacions en el qual convocarem tant a treballadors com a ciutadans, perquè en definitiva, són aquests últims els majors afectats per aquesta desigualtat.
 

Accediu a la notícia d'IB3 aquí.

 

unisep