ANPE exigeix a les autoritats que informin amb transparència i puntualitat als docents sobre la vacuna AstraZeneca


16 Mar, 2021

ANPE EXIGEIX A LES AUTORITATS QUE INFORMIN AMB TRANSPARÈNCIA I PUNTUALITAT ALS DOCENTS SOBRE LA VACUNA ASTRAZENECA 

La incertesa i preocupació de la setmana passada entorn de l'eficàcia i les seqüeles de la vacuna AstraZeneca, amb notícies de defuncions i paralització de la vacunació en països de la UE, inclòs ara Espanya, ha tornat en por entre el col·lectiu docent que va començar la vacunació fa unes setmanes al nostre país.

I ara què? Aquesta és la pregunta que es fan els ja vacunats, que han de vigilar els símptomes secundaris ja coneguts, a més dels quals ara es vénen a sumar i que han suposat la paralització de la vacuna. 

M'administraran la 2a dosi? Es preveu la continuïtat del calendari programat, potser amb una altra vacuna? Els majors de 55 anys, la vacunació dels quals ja havia estat descartada amb AstraZeneca, segueixen sense saber en quin moment i amb quina vacuna seran inoculats. Cal tenir en compte que al voltant del 32% de la plantilla docent té més de 55 anys i que molts tenen malalties pròpies que els fan vulnerables, i entre ells creix la disjuntiva a posar-se o no aquesta vacuna.


Les autoritats sanitàries i educatives han de buidar tots aquests dubtes i actuar amb transparència, donant informació puntual per a tranquil·litat del professorat, que cada dia entra en aules tancades amb desenes d'alumnes i amb una protecció insuficient.

Consulteu la premsa digital aquí o al document adjunt.

premsa-17.03.21