ANPE sol·licita una Mesa Sectorial per detallar la situació del professorat de formació professional


24 Feb, 2021

ANPE SOL·LICITA UNA MESA SECTORIAL PER DETALLAR LA SITUACIÓ DEL PROFESSORAT DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

Després de la reunió mantinguda amb el ministeri, ANPE sol•licita una Mesa Sectorial, ja que, segons les darreres informacions, aquest professorat podria presentar-se a oposicions mentre queda regulat com a funcionari interí.

En aquest sentit, i a l'espera que finalitzin les negociacions a Madrid, hem demanat avui una Mesa Sectorial al director general d'FP, Antoni Baos, amb la intenció d'aclarir quin serà el futur d'aquests docents, especialment dels interins, ja que s'ha plantejat que aquest professorat pugui presentar-se a oposicions sense la titulació requerida durant els pròxims 2 anys.

De la mateixa manera, mentre es completa aquest desenvolupament normatiu, es proposa la continuïtat d'aquests docents com a professors interins, per aquest motiu hem sol•licitat la presència del Conseller d'Educació i Formació Professional, amb la finalitat d'establir la calendarització d'aquestes especialitats i el nombre de professors afectats. 
D'altra banda, és necessari tractar la celeritat amb la qual s'ha d'integrar/equiparar en el cos de Secundària aquell professorat d'FP que si compleix els requisits, amb la qual cosa hauria de realitzar-se de manera immediata i automàtica.

Finalment, si aquesta reunió se celebra, la nostra intenció és generar calma als docents afectats, demanar aquells dubtes que ens planteja el professorat i traslladar la possibilitat d'incloure en el futur a tots els mestres amb grau dins del cos A1.