Mesa Sectorial de Funció Pública de dimarts 19 de gener


19 Gen, 2021

MESA SECTORIAL DE FUNCIÓ PÚBLICA DE DIMARTS 19 DE GENER

Avui Dimarts el Govern ens ha presentat una proposta inicial de negociació relativa a  l’increment retributiu  del 2,9% previst al reial decret llei 2/2020, de 21 de gener, pel qual s’aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l’àmbit del sector públic.

Ens ha decebut molt la proposta inicial respecte a la pujada del 2%, on es mantenia l’Acord pres al Consell de Govern, així com també, tractar de manera equivalent la pujada salarial del 0,9%, incrementant el sou base i triennis, i minoritzat la resta de partides complementàries.

Al torn de paraula, ANPE (des de FSES) hem exigit el pagament immediat del 0,9% i una proposta de pagament del 2% dintre d’un marc real d’abonament per aquesta legislatura, recordant que les Illes balears som les úniques que no cobram encara aquesta quantia que ens correspon per llei.

Després del debat, l’Administració ha acceptat estudiar un apropament, retirar la seva aportació inicial i s’ha compromès a presentar una proposta més treballada pel proper dimarts 26 de gener, amb la finalitat d’arribar a un acord que es pugui consensuar dintre dels marges temporals proposats pels sindicats.

Finalment, ens han comunicat que es treballaran Acords Sectorials amb processos d’estabilització del personal a properes Meses.