Anpe expressa el seu malestar per les retallades a Balears


05 Gen, 2021

ANPE EXPRESSA EL SEU MALESTAR PER LES RETALLADES CONSUMADES A BALEARS, A L'ESPERA D'UNA SOLUCIÓ CALENDARITZADA 

Avui dimarts 5 de gener  ha sortit publicat en el BOIB la Resolució per la qual s'apliquen les retallades aprovades pel Consell de Govern pel personal docent i altres funcionaris de Balears. Amb aquesta normativa de fets consumats, des d’ANPE volem expressar el nostre malestar i recordam que la nostra comunitat autònoma és l'única que s'ha quedat al marge de l'actualització retributiva del 2%. 

Des d’ANPE trobam inoportú aquest “nyap retributiu” efectuat pel Govern, en pujar uns complements i baixar uns altres per tal de pujar i baixar a la vegada aquest 2%, congelant el sou de mestres i professors. Per això advertim que ens mantindrem vigilants en les pròximes Meses convocades per la DG de Funció Pública, amb la finalitat d'exigir un calendari d'abonament l'abans possible i així retornar als docents de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera el que els correspon per Llei. 

Volem recordar, la incongruència del Govern i de l'Estat, en tractar de manera desigualitària al personal dels diferents territoris, menyspreant a Balears de la resta de comunitats, i en el mateix sentit, a aquells treballadors públics dins de la nostra comunitat, on els funcionaris dels Consells Insulars i dels Ajuntaments si cobraran aquest complement però docents, sanitaris i metges, no.  

Després de conèixer que el pressupost en educació s'ha incrementat en 49 milions d'euros més, de comprovar l'esgotament dels nostres docents en el primer trimestre i del sobrecost que suposa la insularitat, des del sindicat no entenem el tipus de gestió exercida pels nostres polítics per a portar-nos fins a aquesta situació.  

Finalment, des d’ANPE ens mostram inicialment decebuts, a l'espera d'un calendari real pressupostat que compensi el greuge generat als nostres docents, per aquesta pujada salarial “ordenada” per l'Estat i “punxada” pel Govern autonòmic.

Consulteu el BOIB.
 

  • Es retallarà (minorarà) el Complement de Comunitat Autònoma del personal docent de la forma següent:

a) Personal funcionari del subgrup A1: 312,34 euros anuals, dels quals 283,2 euros s'han de minorar dividits en dotze mensualitats i
29,14 euros s'han de minorar dividits en els mesos en què s'aboni la paga extraordinària.

b) Personal funcionari del subgrup A2: 274,7 euros anuals, dels quals 244,92 euros s'han minorar dividits en dotze mensualitats i
29,78 euros s'han de minorar dividits en els mesos en què s'aboni la paga extraordinària.
 

boib
premsa-6.1.20