Anpe demana a educació extremar les precaucions i potenciar les mesures sanitàries


31 Des, 2020

ANPE DEMANA A EDUCACIÓ EXTREMAR LES PRECAUCIONS I POTENCIAR LES MESURES SANITÀRIES PER A MANTENIR LA SEGURETAT A LES AULES

Davant el nou repunt de casos de contagis i les noves restriccions a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, ocasionades per l'arribada de la tercera onada vírica i la nova soca del virus, ANPE demana a Educació mesures sanitàries més potents si es pretén garantir una volta a les aules més segura.

En aquest sentit, “si la iniciativa de la Conselleria d'Educació és la de mantenir l'ensenyament presencial i les escoles obertes”, caldrà fer de l'escola un entorn segur que permeti la continuïtat formativa dels nostres alumnes.

Així doncs, amb la intenció de reduir el nombre de contagis en tornar a les escoles, ANPE demana la repetició de les proves diagnòstiques per a tots els docents, començant pels més vulnerables, tal com es va fer el mes de setembre.

En la mateixa línia, des del sindicat consideram necessari anticipar la vacunació dels docents, prioritzant als de risc i als més compromesos (com els mestres d’infantil i primària) per l'exposició que suposa l'ensenyament presencial.

Una altra qüestió important, és advertir si Educació disposa del pressupost suficient per a poder cobrir, de manera immediata, l'increment de baixes generades per la grip i pel coronavirus el mes de gener. Cal destacar, que trobam encertat prioritzar els 300 milions provinents d'Europa en educació, en sanitat i en la reactivació de l'economia, ja que és necessari disposar d'espais segurs i recursos suficients per a sanitat i educació. Està més que justificat, que “no és necessari cap mena de retallada en l'educació pública si hem de prioritzar l'ensenyament presencial”.

Aquestes i altres dubtes que ens demanen alguns professors davant l'augment dels contagis, ens obliga a advertir a la Conselleria d'Educació si es té una planificació en funció de l'escenari que ens trobem al gener, com per exemple, si es preveu un possible tancament progressiu dels centres, en cas de continuar augmentant els contagis o si es dotarà a tot el professorat dels mitjans informàtics necessaris en cas de nou confinament.

Cal insistir, que des d’ANPE continuarem invertint en més material sanitari i pregam a tota la comunitat educativa continuar amb el compliment de les recomanacions sanitàries aquest nadal per a fer de l'escola un lloc sanitàriament segur i sense interrupcions educatives.

premsa-31.12.20