Anpe i Stei demanen un nou pacte d'estabilitat


12 Des, 2020

ANPE I STEI DEMANEN UN NOU PACTE D'ESTABILITAT

La majoria sindical representada per ANPE i STEI, hem registrat un escrit dirigit al Sr. Martí March, amb la intenció de negociar un nou pacte d'estabilitat per al professorat interí, en la línia d’anys anteriors.

Després de les notícies sobre les darreres sentències dels tribunals europeus, les convocatòries massives d'oposicions i la passivitat de l'administració davant aquesta situació, hem decidit plantejar la subscripció d'un pacte d'interins on volem que l'experiència docent sigui clau per a donar continuïtat als funcionaris interins de la nostra comunitat, i que permeti incloure les mesures d’estabilitat ja signades.

Amb aquesta proposta volem convidar a l'Administració a un primer gran acord, amb una mesura real i factible, que calendaritzi i escaloni les oposicions, que faciliti la conciliació sociolaboral i l'estudi dels opositors, i que asseguri el cobrament i la puntuació de l'estiu. A més, aquesta mesura donarà tranquil·litat al professorat interí amb més experiència docent a l'escola pública, davant futures incerteses per la situació econòmica del futur.

Avui, manifestem la intenció des d'ANPE, per a subscriure amb l'STEI, i les organitzacions sindicals que es vulguin sumar, a adoptar un compromís amb el professorat de l'escola pública, el qual ens demana fórmules de continuïtat. A més, volem posar de manifest la intenció i la voluntat d'arribar a acords amb el Sr. Conseller per a negociar millores en les condicions sociolaborals dels docents.

Des d'ANPE ens oferim per a negociar aquest acord, que reflecteixi la voluntat de la majoria de la part social de la Mesa d'Educació. 

premsa