Dia Internacional contra la violència i l'assetjament a l'escola


04 Nov, 2020

5 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA I L'ASSETJAMENT A L'ESCOLA

En el Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament a l'Escola, ANPE reitera el seu compromís amb la comunitat educativa per erradicar aquesta xacra de la nostra societat. El desembre passat, els Estats membres de la UNESCO van decidir designar el primer dijous de novembre de cada any com a Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament a l'Escola, inclòs el Ciberassetjament.

ANPE, durant tota la seva trajectòria sindical, ha vetllat i treballat per garantir el clima de treball en llibertat i seguretat per a tota la comunitat educativa, especialment aquest curs escolar on s'alternen modalitats presencials, semipresencials i a distància.

El nostre compromís és major no sols en la lluita contra qualsevol mena de violència i/o assetjament a les aules, així sigui entre iguals o no, particularment en l'àmbit del ciberassetjament, a conseqüència de l'augment de les relacions a distància mitjançant l'ús de les noves tecnologies i xarxes socials.

Per aquest motiu, rellancem els decàlegs* del bon ús tant dels grups de whatsapp, com el decàleg per a la convivència en benefici de tota la comunitat educativa, encaminat a fomentar el desenvolupament integral dels nostres alumnes en el respecte i bon ús de les noves tecnologies.

D'altra banda, emplacem a les nostres autoritats educatives, institucions i associacions, a continuar treballant i col·laborant amb els nostres centres educatius per a erradicar qualsevol tipus de violència, assetjament i ciberassetjament a les nostres aules i fora d'elles.

*Descarregau els decàlegs clicant sobre la imatge o en els arxius adjunts

bon-us-watsap
convivencia
decaleg_us_mobil_catala