Anpe reclama protegir al professorat de l'escola pública


22 Oct, 2020

ANPE RECLAMA PROTEGIR AL PROFESSORAT DE L’ESCOLA PÚBLICA 

Davant la política educativa duta pel Govern autonòmic, ANPE posa de manifest la intrusió de l’escola concertada cap a la pública.  

Des de l’inici d’aquest curs escolar, amb l’oferiment del conseller d’educació de disposar de 560 nous docents més per repartir als centres educatius, cal recordar que 163 han anat destinats cap a la concertada, oferint aquestes places sense cap barem de puntuació. 

Cal afegir, que l’increment de les substitucions per l’efecte del coronavirus, ha generat un augment de les contractacions, que juntament amb el procés de tutorització existent, està generant un efecte de crida de la concertada cap a la pública, ja que després de 30 dies de feina efectiva a un mateix centre el professorat de la concertada quedarà absorbit en els primers llocs de les llistes d’interins.  

Per això, des d’ANPE volem advertir que aquesta allau massiu pot fer baixar de posicions als interins de la pública cap al final de les llistes, incrementant encara més aquest problema si tenim en compte les futures oposicions convocades i els anuncis de possibles ajustos pressupostaris a partir de l’any vinent, on els interins que han fet l’esforç d’agafar substitucions o vacants lluny del seu domicili habitual es podrien veure afectats, la qual cosa va en contra de potenciar l’itinerari públic que defensam des d’ANPE. 

Per tot això, proposarem a la propera Mesa Tècnica, duplicar l’experiència a la pública pels interins, abans que es convoqui la propera convocatòria, per tal de protegir al professorat de la pública.