Anpe demana a educació un acord que eviti la titulació de l'alumnat amb matèries suspeses


20 Oct, 2020

ANPE DEMANA A EDUCACIÓ UN ACORD QUE EVITI LA TITULACIÓ DE L'ALUMNAT AMB MATÈRIES SUSPESES

Davant la convalidació en el congrés del reial decret llei 31/2020, l'Estat deixa a cada comunitat autònoma decidir sobre la promoció i titulació acadèmica, per la qual cosa ANPE considera que la ministra Celaà realitza una deixadesa de funcions i una falta de lideratge educatiu que no vertebra uns criteris igualitaris en tots els territoris.

Des d’ANPE demanem a la conselleria que no es permeti la titulació dels alumnes amb matèries suspeses tal com es proposa des del Ministeri d'Educació, amb la finalitat de mantenir la qualitat de l'ensenyament amb un criteri unificat.

D'altra banda, el missatge enviat des del Govern és contrari als valors de l'esforç i mèrit dels nostres estudiants, que emana de la pròpia norma, en la qual es recull explícitament que la promoció i titulació no quedarà supeditada a l'existència de matèries suspeses.

Per tant, exigim a la Conselleria d'Educació per suplir els dèficits d'aprenentatge i reduir l'actual taxa de fracàs escolar s'aposti per baixar les ràtios màximes dels alumnes per aula, l'horari lectiu dels docents i recuperar el professorat de suport i d’especialistes reconvertits en tutors. Això propiciaria una atenció més individualitzada a l'alumnat, millorant els seus resultats acadèmics, a més de ser la millor manera d'ajudar els alumnes a promocionar de curs amb totes les garanties, augmentant, al seu torn, el nombre de titulats, en aquest cas amb totes les matèries superades.

Notícia MALLORCA DIARIO

Notícia DIARIO EL MUNDO