Anpe sol·licita a la UIB un augment en la matrícula del màster de professorat


19 Oct, 2020

ANPE SOL·LICITA A LA UIB UN AUGMENT EN LA MATRÍCULA DEL MÀSTER DE PROFESSORAT

Davant l'allau de sol·licituds per exercir la funció docent a les nostres illes, ANPE ha sol·licitat a la UIB la possibilitat d'augmentar les matrícules a les màximes especialitats possibles, per tal de poder facilitar l'accés a la formació pedagògica que s’imparteix a la universitat.

Cal recordar que el segon termini d’inscripció s’inicia el 23 d’octubre, i tenim molts titulats inscrits en llista d’espera per poder adquirir les competències de professor.

Amb la finalitat de poder capacitar a tots aquells professionals que es volen dedicar a l'educació en els Instituts i centres d'FP, s’ha d’intentar absorbir al curs del Màster de professorat, la major part dels nous contractats aquest últim mes, ja que s'han afegit més de 1700 nous substituts en tan sols 4 setmanes i és necessari oferir la formació adequada per a obtenir una educació de qualitat. 

L'origen d'aquest augment de contractacions ha estat generat per les substitucions del personal de risc i el professorat que de manera habitual presenta una baixa, la qual cosa ha suposat un augment significatiu de noves incorporacions en un breu període de temps. 

Finalment, pensem que els nous incorporats agrairien aquest esforç, ja que podria eliminar aquesta causa d'exclusió de les llistes d'interins i assegurar-se una posició de major estabilitat laboral per a exercir la seva activitat laboral en el futur.