El professorat demana a Celaá la convocatòria urgent de la mesa de negociació després de mesos sense un diàleg real


15 Oct, 2020

sindicatos

ElS SINDICATS EXIGEIXEN QUE ES COMPLEIXI EL DRET A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Els representants del professorat insten la Ministra d'Educació i Formació Professional al fet que reprengui el diàleg social i no s'escudi en reunions merament informatives sense possibilitat d'acords.

Les organitzacions sindicals de la Mesa de Negociació Docent (CCOO, ANPE, CSIF, STE’s i FeSP-UGT) han sol·licitat per carta a la ministra d'Educació i FP la seva convocatòria urgent. Els representants del professorat li han recriminat que “la situació de la negociació col·lectiva en l'àmbit del Ministeri d'Educació i Formació Professional dista molt d'un procés de negociació real i està sent utilitzat, única i exclusivament, com un espai informatiu per part de l'Administració, en les escasses vegades que és convocada”.

Com a exemple al·ludeixen directament a l'última reunió celebrada el 28 de setembre. Sense documentació ni punts ni temes concrets de negociació, es va desenvolupar de manera caòtica i ni tan sols va comptar amb la presència de les persones responsables de la negociació per part de l'Administració educativa.

En la carta també s'assenyala que “estem davant un moment únic, en un temps en què la salut laboral dels docents és primordial i afecta clarament a les seves condicions laborals. Per tant, aquesta és una qüestió específica que s’ha d'abordar a les mesas de negociació, responent al dret a la negociació col·lectiva de tots els empleats públics esmentat”.

CCOO, ANPE, CSIF, STE’s i FeSP-UGT recorden que aquesta mesa de diàleg està recollida per la Llei per a tractar les qüestions que hagin de ser objecte de negociació en l'àmbit del Ministeri.

Per això, les organitzacions sindicals de la mesa de negociació del personal docent no universitari sol·liciten la convocatòria d'una reunió urgent en la qual:

  • Assisteixin per part de l'Administració les persones que ostenten les competències sobre aquest tema, establertes en el Reial decret 498/2020, de 28 d'abril, pel qual es desenvolupa l'estructura orgànica bàsica del Ministeri d'Educació i Formació Professional.
  • S'abordi la negociació de les qüestions que afecten la salut laboral del professorat i els protocols d'actuació davant les diferents situacions d'exposició a la covid-19.
  • S'estableixi un calendari de reunions i temes a tractar.
  • Es convoquin els diferents grups de treball de l'àmbit de la taula de negociació, ja establerts en l'acord signat per totes les organitzacions sindicals amb el Ministeri d'Educació i Formació Professional.

 

 

nota_conjunta_sindicats