Anpe exigeix aclarir el retorn als centres educatius


29 Abr, 2020

ANPE EXIGEIX ACLARIR EL RETORN ALS CENTRES EDUCATIUS I QUE ES COMPLEIXIN LES MESURES SANITÀRIES

La intervenció del president del govern ahir dient que les classes presencials es reprenien al setembre, ha generat confusió en la fase 2: “només podran tornar a les aules els nens menors de 6 anys, amb aules limitades en l'aforament. I voluntàriament podran obrir cursos terminals 4t ESO, 2n Batx, FP) i centres d'educació especial. Per sobre de 15 alumnes, els grups faran desdoblament a la meitat”.

Cal recordar que el curs continua, que no ha estat suspès gràcies a l'esforç del professorat que ha muntat una formació a distància que no existia. D'acord amb les instruccions del MEFP i de les Conselleries, els docents han centrat el seu esforç a consolidar i aprofundir en els aprenentatges adquirits en les classes presencials dels dos primers trimestres, adaptant tasques i programacions per a això, avançant matèria en aquells cursos de caràcter terminal amb accés a titulació (com 4t ESO i 2n Batx) continguts que es valoren exclusivament per a millorar o pujar nota.

Des d’ANPE creiem que només tindria sentit reprendre les classes presencials en aquest curs escolar, si les autoritats sanitàries ho permeten, pels cursos que donen lloc a titulació com són 4t de l'ESO, 2n de Batxillerat i FP sempre que quedin garantides les mesures sanitàries.

D’altra banda, el curs acaba al juny i s’ha parlat d'estendre les classes de reforç les 4 setmanes de juliol, per això hem exigit a la mesa sectorial d’avui que s’aclaresqui qui el farà i demanam que es realitzi voluntàriament, amb els programes de reforç com el PROA o similars, amb la contractació d’interins i amb caràcter voluntari.

Pel que fa a la incorporació al centre dels alumnes amb menys de sis anys els pares dels quals hagin d'acudir al seu lloc de treball; des d’ANPE reclamam el caràcter educatiu i no sols assistencial i lúdic de l'Educació, a més de la dificultat en aquestes edats per a mantenir les mesures de seguretat i higiene que ens obliguen les autoritats sanitàries.

ANPE exigeix que cap docent ni cap alumne torni a l'aula sense les mesures de seguretat i higiene, amb tests generalitzats, màscares, gels desinfectants i guants, adequant les ràtios de les aules i dels espais amb la finalitat de mantenir la distància de seguretat.