S'ajorna l'EVAU i es flexibilitzen les pràctiques de FP


18 Mar, 2020

S’AJORNA L’EVAU I ES FLEXIBILITZEN LES PRÀCTIQUES DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

A continuació, vos informem del comunicat de premsa emès pel Ministeri d'educació i formació professional i el Ministeri d'universitats després de la reunió celebrada en el qual l'objectiu principal ha estat barrejar els diferents escenaris derivats de l'estat de alarma declarada el 15 de març de 2020.

NOTA DE PREMSA

Els ministeris d'educació i de Veterinària i universitats adoptaran les mesures necessàries per assegurar que cap estudiant perdi el curs mitjançant la suspensió de les classes presencials

  1. El Ministeri d'Educació i FP (MEFP), el Ministeri d'Universitats i les Comunitats Autònomes, juntament amb la Conferència de Rectors, han realitzat una reunió de treball telemàtica avui.
  2. S'ha determinat l'ajornament de l'Avaluació per a l'Accés a la Universitat (EVAU), en el qual es treballa ja en coordinació amb tots els agents implicats.
  3. Les pràctiques de l'alumnat de Formació Professional es flexibilitzaran, així com les proves d'accés per als qui no comptin amb els requisits acadèmics necessaris.

Des de Balears, com a la resta de les comunitats autònomes, existeix una preocupació especial per l’alumnat de segon de batxillerat ja que serà el que s’haurà d’enfrontar a la PBAU. Aquest alumnat acaba les seves classes el 29 de maig. En el cas de Balears enguany hi ha matriculats a 2n de batxillerat un total de 5.684 alumnes”.

Totes les comunitats autònomes han estat d’acord en que es considera precipitat prendre ara decisions però en funció de l’evolució de la situació es valoren diverses possibilitats com l’endarreriment de les proves, l’adaptació dels temaris i proves i la modificació del calendari lectiu de 2n de batxillerat.

Per altra banda, a la reunió de la comissió també s’ha tractat  els efectes del Covid19 en les pràctiques d’alumnat d’FP a centres de treball i en les de l’alumnat d’FP dual. Actualment aquestes pràctiques estan suspeses i ara s’ha d’estudiar com garantir que aquest alumnat les pugui fer més endavant.

Finalment, Balears, acollint-se a la possibilitat que ha oferit el Ministeri de fer opcionals les avaluacions de final d'etapa (6e EP i 4t ESO) ha decidit que no es duran a terme, “de la mateixa manera que ja hem decidit que suspendrem les avaluacions diagnòstiques pròpies que havíem previst, que s’havien de fer a segon d’ESO” ha explicat Antoni Morante.

Des del Ministeri s’ha volgut deixar clar que el sistema educatiu no ha tancat ja que s’està oferint atenció educativa per altres mitjans.

Totes aquestes qüestions hauran de ser tractades a la Conferència d’Educació amb els consellers d’Educació de tot l’Estat que es convocarà pròximament.

Trobareu tota la informació al següent enllaç.