Mesa Sectorial dilluns 21 d'octubre


22 Oct, 2024

MESA SECTORIAL DE DILLUNS 21 D'OCTUBRE

A la Mesa Sectorial d'avui s'ha tractat en un primer torn:

  1. La segona convocatòria del 1r tram de la part consolidable de la carrera professional dels docents.
  2. La presentació del CFIRDE.
  3. Torn obert de paraula.

En un segon torn, ens hem reunit amb la Mesa de directors per abordar:

1. El procés d'adjudicació de places per al curs vinent.

➡️ En el primer punt, la Conselleria ens informa que es durà a terme la segona convocatòria per al reconeixement del 1r tram de la carrera professional docent, que enguany afecta uns 300 docents.

▪️ El termini de presentació sol·licituds telemàtica serà del 28 d'octubre fins al 8 de novembre de 2024.

▪️ Amb relació als requisits cal:
- Estar en Servei actiu, Serveis especials, Excedència (violència de gènere, cura de familiars o voluntària especial) o Llicència d'estudis.
- Tenir reconegut el primer sexenni abans de la finalització del termini de sol·licituds (8 de novembre).
- Obtenir avaluació favorable i sense sanció prèvia (greu o molt greu) en els quatre cursos anteriors.

▪️ Ja ens varen dir al mes de desembre es publicarà un llistat amb el professorat amb avaluació positiva.
▪️ La intenció és que s'aboni al mes de gener o febrer del 2025 amb efecte retroactiu al moment de compliment del sexenni.
▪️ Pel que fa a l'informe d'avaluació, des de la Mesa vàrem aconseguir simplificar els ítems a aspectes objectius, on s'obté una avaluació positiva amb un 60% d'aquests.

Des de la part social hem demanat que s'ampliï el termini de reconeixement d'aquest primer tram a tots aquells docents que tinguin reconegut el sexenni fins al 8 de novembre del 2024 i que s'aboni amb els efectes retroactius a la data d'assoliment del sexenni, on l'administració s'ha mostrat favorable.

➡️ Seguidament, el nou director del CFIRDE, Antonio Márquez, ens ha explicat que han reestructurat aquest organisme, minvant les despeses i el personal disponible, per reconvertir-ho en un centre d'assessorament d'equips directius, amb un assessor a cada illa i amb una oferta formativa oberta a tots els aspirants que es vulguin formar com a futurs directors.

Pretenen descentralitzat el servei i disposar d'un equip que doni suport a les necessitats de cada illa i als centres. Així l'estructura seria:

-Antonio Márquez (Director)
-Julio Garrido (Secretari/Assessor Eivissa)
-Julià Hernández (Assessor Menorca)
-Cristina Gila (Assessora Mallorca)

Han destacat que la idea és fomentar la qualitat educativa a través de la formació, obrint-la a més docents malgrat que no ocupin cap càrrec.

Des del sindicat ens hauria agradat que aquest organisme hagués estat assumit des del CEP, amb formacions obertes a tots els aspirants que vulguin. Per això, hem avisat que ens mantindrem vigilants per comprovar que no es desvirtuï aquesta funció d'assessorament professional i que aquest organisme funcioni amb els recursos estrictament necessaris, oferint una formació més àmplia, augmentant les places per formar-se i fora de l'horari lectiu, per tal de potenciar la participació.

➡️ Al torn obert de paraula, des d'ANPE hem demanat:

▪️ Que s'incloguin a tots els Equips Directius al primer tram de la carrera professional que s'ha convocat, perquè puguin cobrar-la en els mateixos termes que la resta de companys. Des de la nostra organització ja vàrem encapçalar que els càrrecs directius disposessin d'aquesta carrera per les responsabilitats que assumeixen. La Conselleria ens respon que aquells que ja han sortit al llistat publicat puguin cobrar al mes d'octubre amb efecte retroactiu de setembre, i que la resta ho tractarem a una propera Mesa, on la intenció és que aquesta pujada del 30% i 50% per director i resta de càrrecs, es pugui treballar.

▪️ Que es simplifiqui la part no consolidable dels complements de nivell 1 i 2 per aquells docents que desenvolupin les coordinacions, ja que la redacció establerta per l'anterior executiu genera massa burocràcia.

▪️ Que negociem una solució a la Mesa Sectorial respecte al Complement de comunitat autònoma, perquè, des d'ANPE hem iniciat els tràmits jurídics per exigir la igualtat entre funcionaris de carrera i interins en el complement de la comunitat autònoma, on les Balears és l'única comunitat que encara estableix una diferència retributiva entre funcionaris de carrera, en pràctiques i interins des del moment que comencen a fer feina, on l'acumulació d'aquesta quantia pot arribar fins als 1344 euros al llarg de 6 anys.

▪️ Que es posi data a la reunió de seguiment de l'Acord Marc a l'octubre, així com incloure negociar els criteris del crèdit sindical i l'assignació pressupostària, ja que l'actual sistema és injust. Ens responen que la reunió es preveu pel dilluns 25 de novembre.

▪️ Que es millori el pressupost educatiu per complir tots els reptes pendents, ara que s'acosta la negociació dels pressupostos, així com exigir a l'Estat un millor finançament per fer front a la carestia de la vida i a les dificultats generades per la insularitat.