Anpe demana incentivar i agilitzar la cobertura de les places docents


10 Jun, 2024

ANPE DEMANA INCENTIVAR I AGILITZAR LA COBERTURA DE LES PLACES DOCENTS



A la Mesa Sectorial de divendres, Educació va plantejar el procés d'adjudicació de places per al curs vinent, des d’ANPE hem demanat que es prenguin les mesures oportunes per accelerar les substitucions, per tal de començar el curs amb tot el professorat al centre. 

-Per això, hem sol·licitat que s'afegeixin incentius econòmics a les places de difícil cobertura, s'incorporin totes les vacants i les substitucions disponibles, mentre es pugui tornar a modificar les opcions de jornades i illes, la possibilitat d’una renúncia injustificada i mantenir els canvis de disponibilitat, mesures que s’han acceptat permetent aquests supòsits la conciliació de la vida laboral i familiar dels interins.

D'altra banda, hem reclamat flexibilitzar la tutorització per minvar la burocràcia d’aquest procés així com facilitar que els docents puguin tutoritzar-se abans i iniciar-se a l'escola pública.

En relació amb les noves 600 places anunciades per l’increment de la quota,  des de la nostra organització hem insistit que es facin servir per facilitar la mobilitat dels funcionaris de carrera en propers concursos, que possibilitin més comissions de serveis (mitjançant una segona volta telefònica) i que ajudin als nostres interins en la seva continuïtat  laboral. Tot això, ajudarà a disposar de més recursos humans i garantir l'atenció de l'alumnat.

Per acabar, hem demanat al conseller Vera continuar amb l'increment de la partida destinada a Educació en els pròxims pressupostos per poder consolidar totes aquestes mesures anunciades i complir els reptes educatius del futur.

Accediu a UM

Accediu a Manacor Noticias