Anpe considera insuficient l'increment en la inversió educativa


02 Nov, 2019

ANPE CONSIDERA INSUFICIENT L'INCREMENT EN LA INVERSIÓ EDUCATIVA
Després de l'aprovació dels pressupostos al consell de govern, ANPE lamenta que dels 435 milions d'augment pressupostari, tan sols 5 milions es destinin a augmentar el pressupost educatiu.
En aquest sentit ens entristeix, una vegada més, l'oportunitat perduda per recuperar part de les condicions sociolaborals del professorat. Volem remarcar que els docents som un dels col•lectius més castigats per les crisis, ja que hem sofert una pèrdua acumulada de més del 20% del nostre poder adquisitiu des de l'inici de les retallades fa ja més de 8 anys.
El que més lamentam és haver signat un acord marc, que no s'ha complert en tres dels seus punts, i d'haver estat presents davant un segon acord que “ha fet aigües” des del principi, on preteníem el reconeixement de la carrera professional dels mestres i professors dels centres públics, entre altres qüestions fonamentals, del qual no hem tornat a tenir notícies des que es va anunciar en les eleccions passades.
Per tot això, exigim al Govern que aquests 5 milions d'euros es destinin íntegrament a l'educació pública, per a intentar pal•liar almenys el primer acord aprovat per majoria sindical, així com que deixi a un costat les cortines de fum referent al marcatge horari, que només pretén desviar l’atenció.