ANPE considera essencial el pagament de la carrera professional i el plus d'insularitat


19 Nov, 2022

ANPE CONSIDERA ESSENCIAL LA CARRERA PROFESSIONAL I EL PLUS D’INSULARITAT, SENSE OBLIDAR LA REBAIXA LECTIVA

En les reunions mantingudes el divendres sobre retribucions, condicions laborals i política educativa, ANPE considera essencial el pagament de la carrera professional i el plus d'insularitat, sense oblidar el fet de calendaritzar una baixada lectiva progressiva per a mestres i professors. 

En relació amb la carrera professional, cal recordar que els docents són els únics que no la cobren, per la qual cosa des d’ANPE hem exigit que aquesta sigui per a tots, compatible amb la resta de complements, consolidable i assumible, mentre que l'administració ha plantejat que vol aplicar un petit pagament generalitzat i un altre variable, només per a “alguns elegits”, cosa que des de la nostra entitat rebutjam.

D'altra banda, reivindicam com a prioritari el reconeixement de la insularitat, per pal•liar les dificultats de la carestia de la vida, especialment a Menorca, Eivissa i Formentera, on aquest plus només suposa un abonament de 12 euros d'una illa a una altra, mentre a Canàries s'incrementa en més de 200 euros.

No podem oblidar que altres territoris han plantejat una rebaixa lectiva per a mestres i professors, ja que en els col•legis molts dels mestres no tenen temps ni per a anar “al bany”. Al marge d'aquest acord, és necessari que es plantegin mesures de flexibilització curricular, que permetin formar el professorat amb temps suficient abans d'aplicar la nova normativa.

Finalment, des d’ANPE volem recordar que en balears no s'ha fet cap avanç significatiu en les condicions sociolaborals dels docents des de l'any 2015, i pensam que amb l'increment pressupostari d'enguany hi ha marge suficient per a abordar aquestes preferències i millorar també altres aspectes.