ANPE RECLAMA A EDUCACIÓ I AL GOVERN SOLUCIONAR LES DIFICULTATS QUE GENERA LA INSULARITAT EN ELS DOCENTS
Després d'haver-nos reunit aquesta setmana amb el Govern, a través de la seva directora general de funció pública, i amb Educació, mitjançant el seu màxim representant, el Sr. Martí March, ANPE anuncia que de no resoldre's les dificultats generades per la insularitat, plantejarem un curs escolar “mogudet”.
Des del sindicat volem recordar que només els docents de l'educació pública suposam un col·lectiu de més de 15.000 efectius repartits en 400 centres públics.
Després que el Conseller d'Educació ens reunís per plantejar una carrera professional docent no consolidable, i només per a uns quants, ANPE exigirà aquest complement de residència, extensible a tot el professorat. Cal afegir que després de l'esforç realitzat per mestres i professors al llarg de la pandèmia, de l’adaptació accelerada als nous currículums i a la nova manera d'exercir la docència, altres sectors si han rebut incentius però no l’educatiu.
Davant aquesta situació, on l'Estat ha anunciat que Balears rebrà 677 milions d'euros més, i que el pressupost que ens va anunciar el Conseller per al pròxim curs serà històric, des del sindicat no entendrem com altres comunitats, que no sofreixen els efectes de la insularitat, estiguin equiparant sous o plantejat pujades salarials, mentre a Balears els nostres docents són els únics que arrosseguen una retallada i a més, no veuen reconegut aquest greuge. Les dificultats d'accés a l'habitatge, el preu del combustible, la pujada de l'IPC, el sobrecost de la cistella de la compra, justifiquen aquesta reivindicació.
Per això, plantejarem des de la plataforma sindical UNISEP, que es presentin solucions per a reconèixer la insularitat com a Canàries, i aquesta es compensi a través de la indemnització per residència, perquè permeti corregir les desigualtats existents de manera permanent.
De fet, segons el president d’ANPE, Víctor Villatoro: “trobam professors amb diferències salarials constatades de més de 4000 euros entre un docent de Canàries i un altre de Balears”. Segons Villatoro: “Aquest problema es posa en evidència quan es tracta de cobrir substitucions curtes, especialment a Eivissa, Menorca i Formentera, on molts docents ens conten que han d'allotjar-se en hotels, menjar i sopar fora, compartir pis amb 3 o 4 persones més, dutxar-se en gimnasos, dormir en el sofà, o fins i tot en el cotxe”. És per aquest motiu que molts de docents no agafen les places o substitucions a les illes, ja que perden doblers per anar a treballar, i és finalment l'alumne el gran perjudicat.
Accés a les notícies de: