Concentració davant el Consolat de la Mar


01 Jul, 2022

ANPE CONSIDERA IMPRESCINDIBLE UNA REDUCCIÓ LECTIVA I UN PLUS INSULAR COM A CANÀRIES



Aquest matí, els sindicats educatius ens hem aglutinat en el Consolat de la Mar sota el lema “Per la negociació col·lectiva” per fer arribar a la presidenta del Govern que el seu Conseller Martí March, permeti la negociació real del desplegament de la LEIB i una millora en les condicions sociolaborals pel professorat de les Illes Balears.

Des del sindicat ens preocupen tots els aspectes exposats en la plataforma reivindicativa esmentats davant la premsa, on volem destacar que les condicions sociolaborals dels docents no han sofert millores substancials des de fa més de 8 anys, quan vàrem signr “el primer Acord Marc” amb aquest Govern.

Des de la nostra organització, ens preocupa especialment la celeritat amb la qual es pretenen implantar els nous currículums, sense plantejar una descàrrega lectiva per als docents, els quals es troben esgotats pel sobreesforç burocràtic.

Per tot això, amb el pressupost educatiu més alt de tota la història a Balears, no entenem com no es contempla una rebaixa en l'horari lectiu de mestres i professors, i es planteja una revisió del plus d'insularitat com a Canàries, ja que volem motivar al professorat per cobrir les aules amb qualitat i garanties, especialment a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera.

Des del sindicat, i des de totes les juntes de personal de les illes, consideram que ha arribat el moment de plantejar un calendari de negociacions amb mesures que incentivin al professorat, ja que són ells, l'eix de transmissió per millorar la qualitat educativa que reben els nostres alumnes.