ANPE EXIGEIX MILLORES EN EL COMPLEMENT D'INSULARITAT DES DE LA PLATAFORMA UNISEP
Des del sindicat insistim en la necessitat de reconèixer la insularitat als docents i altres funcionaris a Balears, com succeeix a Canàries, i que es compensi a aquest col·lectiu a través de la indemnització per residència ja que és l'alumnat i els ciutadans, els qui finalment es veuen repercutits en el servei que reben.
Per aquest motiu el president d’ANPE a les Balears, Víctor Villatoro, assegura que el professorat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera es troba en desigualtat de condicions sociolaborals respecte a la resta de territoris, a causa de l'encariment de la vida i la crisi generada per la pandèmia sobre l'economia illenca. «Els professors perdem doblers per anar a treballar a Eivissa».
Aquest problema d'insularitat va en augment. «Les dificultats per a accedir a l'habitatge, el preu del combustible, la pujada de l'IPC, el sobrecost de la insularitat i les retallades justifiquen aquesta reivindicació». Aquesta problemàtica afecta sobretot Eivissa i Formentera, però també ha començat a notar-se a Menorca, i «en general, les dificultats es donen en totes les illes». És especialment greu quan es tracta de cobrir substitucions de curta durada, on els mestres no poden assumir el cost dels viatges, l'habitatge i la seva manutenció pel sou que perceben.
Cal recordar que els sindicats professionals ens hem agrupat en la plataforma UNISEP per a reclamar un complement de residència que s'equipari amb el de les Illes Canàries, Ceuta i Melilla, perquè, «en el cas d'un professor de secundària, la diferència anual supera els 4.000 euros». A Mallorca ja superam els 9000 efectius afectats, a Eivissa i Formentera arriba a més de 1.800 docents que sofreixen aquest greuge i a Menorca suposa uns 1.000 professors.
Finalment, des de la plataforma no descartam noves mobilitzacions, ja que "el conflicte continua obert".
Accediu a les notícies: