ANPE exigeix millores en el complement d'insularitat


22 Nov, 2021

ANPE EXIGEIX MILLORES EN EL COMPLEMENT D'INSULARITAT


Des del sindicat exigim la necessitat de reconèixer la insularitat als docents a Balears, com succeeix a Canàries, i que es compensi a aquest col·lectiu a través de la indemnització per residència. Víctor Villatoro, president d'ANPE a les Illes, assegura que el professorat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera es troba en desigualtat de condicions sociolaborals respecte a la resta de territoris, a causa de l'encariment de la vida i la crisi generada per la pandèmia sobre l'economia illenca. «Els professors perdem doblers per anar a treballar a Eivissa o Formentera», sentència.

Aquest problema va en augment. «Les dificultats per a accedir a l'habitatge, el preu del combustible, la pujada de l'Índex de Preus del Consumidor (IPC), el sobrecost de la insularitat i les retallades acumulades, justifiquen aquesta reivindicació». Aquesta problemàtica afecta sobretot Eivissa i Formentera, però també ha començat a notar-se a Menorca, i «en general, les dificultats es donen en totes les illes», per això cal una solució global que afecti a tot el professorat però accentuant les illes menors.

Volem recordar que els sindicats professionals en hem agrupat en la plataforma UNISEP per a reclamar un complement de residència que s'equipari amb el de les Illes Canàries, Ceuta i Melilla, perquè «en el cas d'un professor la diferència anual supera els 4.000 euros». El número de professors a Eivissa i Formentera supera els 1800 docents, a Menorca uns 1.000 professors i a Mallorca s'aproxima als 10.000 efectius.

Accediu a les notícies: