Anpe assegura que hi ha una "enorme incertesa" entre el professorat vacunat amb AstraZeneca


03 Maig, 2021

ANPE ASSEGURA QUE HI HA UNA “ENORME INCERTESA” ENTRE EL PROFESSORAT VACUNAT AMB ASTRAZENECA

Després de la notícia on s’informa que “Sanitat endarrereix un altre mes la decisió de la segona dosi a menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca”, ANPE ha manifestat “l'enorme incertesa" que viu el professorat respecte a la recent vacunació amb AstraZeneca i l'administració de la segona dosi, paralitzada pel Ministeri de Sanitat.

Des d’ANPE esperarem a les recomanacions sanitàries i ens vacunarem amb la dosi que estableixi Salut, però demanarem a Sanitat si es pot donar la voluntarietat d'elecció als docents que es vulguin administrar la 2a dosi d'AZ, ja que molts d’ells ens han fet arribar aquesta demanda. 

Cal recordar que la vacunació és voluntària, i que la EMA suggereix administrar una segona dosi d’AZ i assegura que els beneficis superen al risc. A més, una sola dosi aconsegueix al voltant d'un 80% d'efectivitat, però no la immunització i encara falten 8000 docents per vacunar., és a dir, que només el 68% del professorat ha rebut la primera dosi. 

D’altra banda continuam reclamant la vacunació anticipada de tot el personal docent (CEPAs, EOIs, Conservatoris), si la pretensió és continuar amb l'ensenyament presencial.

Des del sindicat també vàrem demanar que si s’ha de posar una segona dosi, aquesta no coincideixi amb les oposicions (pel que fa als aspirants i també als membres de tribunal) ni amb el final de curs. 

Per tots aquests motius anteriorment exposats, el professorat està preocupat a causa de l’ajornament d’aquesta decisió, i ens han fet arribar l’enorme incertesa que ara se’ls planteja, ja que la major part dels docents vacunats han rebut pràcticament la inoculació d’AZ.