Èxit d'UNISEP a la manifestació motoritzada


25 Abr, 2021

whatsapp-image-2021-04-25-at-09.09.31

ÈXIT D’UNISEP A LA MANIFESTACIÓ MOTORITZADA A MALLORCA

Aquest dissabte 24 d’abril, uns 300 cotxes es varen mobilitzar per reclamar l’equiparació del complement d'insularitat dels funcionaris de les Illes Balears al de les Canàries. 

La concentració va començar a les 11:30 h al pàrquing devora del Varadero, on vàrem adornar els cotxes amb globus de colors, en representació de les 4 illes, i plàtans inflables al sostre. 

El portaveu de la plataforma UNISEP i president d’ANPE, Víctor Villatoro, va dir als mitjans de comunicació que “Aquesta reivindicació la fem de cara als ciutadans, per tal que puguin gaudir d’uns serveis públics en consonància amb la resta de territoris de l’Estat”. De la mateixa manera, va afegir "El plàtan representa que volem el mateix reconeixement de la insularitat que les Illes Canàries. No pot ser que la indemnització per residència a les Balears, en el cas dels docents, sigui de 92 euros a Mallorca i de 112 a la resta d'illes, mentre que a les Canàries sigui al voltant dels 500 euros.” Pel que fa als docents de les Illes Balears, volem unes condicions igualitàries amb la resta de territoris, per donar una educació de qualitat als 175.000 alumnes de totes les illes. 

A educació, aquest complement afectaria a més de 15.000 docents repartits per les diferents illes de la següent manera: a Mallorca uns 9500, a Menorca uns 1000, a Eivissa i Formentera uns 1800 i als més de 3000 docents substituts que cobreixen baixes al llarg del curs.

Des d’ANPE volem agrair la participació de tots els assistents i advertim que aquestes mobilitzacions acaben de començar, i no les aturarem fins que la plataforma segui a negociar amb la presidenta del Govern, Francina Armengol. 

Cal recordar que, aquesta plataforma aglutina sindicats professionals majoritaris a cada sector com Simebal (metges), ANPE (docents), SATSE (infermers), USAE (auxiliars tècnics d’infermeria), JUPOL (policia nacional), JUCIL (guàrdia civil) y CSIF (funcionaris de règim general).













 

 

Consultau les notícies sobre la mobilització als medis de comunicació: