ANPE no dóna suport a la proposta del Conseller


31 Ago, 2020

ANPE NO DÓNA SUPORT A LA PROPOSTA PRESENTADA PERQUÈ NO ES GARANTEIXEN LES MESURES SANITÀRIES NI EDUCATIVES DAVANT AQUESTA SEGONA ONADA VÍRICA


Després d'analitzar la proposta del Conseller, ANPE considera insuficients les mesures aportades en la Mesa Sectorial, per no disposar dels docents, ni els espais, ni les ràtios necessàries, per assegurar un curs semipresencial amb garanties sanitàries i educatives. L'aposta d'incorporar 72 nous docents a la pública continua sent insuficient per a garantir els recursos que necessitam. A més el sindicat mèdic ha recomanat PCR per tots els docents i test de saliva pels alumnes abans d'iniciar el col•legi, i de no ser així retardar l’inici de curs fins que es tingui controlada aquesta segona onada del virus.

Després de les retallades detectades en els centres enquestats el mes de juliol, ANPE considera que continuen sent els Instituts els més castigats. A més, es pretén exigir major horari lectiu i majors esforços a canvi de menys. El mateix ocorre amb els equips directius, els quals assumeixen de cada vegada més responsabilitats sense disposar dels recursos que consideren necessaris. 

En la Mesa Sectorial celebrada hem reclamat la necessitat d'ampliar nous espais físics mitjançant el lloguer d'aules modulars, una baixada generalitzada de les ràtios i la contractació de nou professorat que assumeixi la tutoria d'aquests grups estables de convivència. A més, els centres han de disposar de protocols eficaços i mesures sanitàries per a no convertir els centres educatius en focus de contagi. Per aquest motiu hem demanat que tot el material higiènic i sanitari arribi als centres abans que s'incorporin els alumnes el pròxim dia 10 de setembre. 

Una altra preocupació ha estat referent al professorat que es reincorpora després de venir de l'estranger o d'altres comunitats, així com el professorat de risc, els quals haurien de sotmetre's a un control de temperatura, una PCR i una prequarentena d'uns dies per a garantir la salubritat de l'obertura dels centres. 

Una decepció important ha estat el rebuig a la implantació de l’infermer@ escolar, figura reclamada des dels sindicats ANPE-SATSE i que ja disposen altres territoris, on cada vegada té més acceptació per la seguretat i tranquil•litat que genera en tota la comunitat educativa. 

Hem donat una “estirada d'orelles” a l'Administració per la falta d'unes instruccions clares i precises, ja que trobam mancances organitzatives i acadèmiques provinents del Ministeri, i en conseqüència es reverteixen a Balears, on no s'ha planificat com dur a terme el reforç dels continguts afectats pel confinament passat, ni tampoc establir quins seran els continguts bàsics per a cada matèria i curs. El mateix ocorre amb la formació online que venim recordant des de fa mesos, per a així recollir a tot l'alumnat en aules digitals per si sorgís un nou escenari de confinament i no tornar a generar una bretxa educativa.

Per tots aquests motius, volem advertir que aquest document no té l'aprovació de ANPE, ja que els criteris organitzatius i sanitaris presentats determinen unes ràtios que no respecten unes distàncies de seguretat garantistes ni suposen un increment de professorat suficient per a cobrir totes les necessitats reclamades.

Finalment, instam el Conseller Martí March, a defensar el pressupost d'educació del pròxim curs que ja es treballa des del Govern, així com a treballar amb el Ministeri la partida prevista per a l'educació balear dels fons Europeus anunciats recentment.

PREMSA

premsa-1
premsa-2
premsa-4
premsa-5