Anpe demana que no es responsabilitzi als centres ni als seus equips directius en cas de contagi de la Covid-19


09 Ago, 2020

ANPE DEMANA QUE NO ES RESPONSABILITZI ALS CENTRES NI ALS SEUS EQUIPS DIRECTIUS EN CAS DE CONTAGI DEL CORONAVIRUS


Davant la creixent incertesa que està afectant la comunitat educativa per l'inici del pròxim curs acadèmic i les mesures de seguretat previstes contra la covid-19, ANPE exigeix que no es responsabilitzi ni al professorat ni als equips directius dels futurs contagis possibles, ja que no se poden complir les condicions de distanciament social necessari, ni l’adequació dels espais físics suficients ni l’increment de plantilla que asseguri unes ràtios que permetin les garanties higièniques i sanitàries desitjables.


Hem de recordar que els claustres dels centres han aprovat, al mes de juliol, els seus “plans de contingència” ordenats per educació amb unes condicions insuficients, dissenyant uns plans “ lo menos malos possibles con los recursos de los que se dispone”. Per això volem remarcar que l’aprovació dels plans de contingència s’han fet per la serietat davant les circumstàncies actuals, però des del sindicat exigim que no se’ns responsabilitzi del que pugui passar als centres.


És per això que des d’ANPE, amb intenció constructiva, vàrem proposar la creació de la figura de la infermera escolar dins cada centre educatiu, amb la intenció d'evitar la propagació de la Covid-19 quan es produeixi la tornada a les aules el mes de setembre. Assumiria la funció d'assessorar, formar i orientar els alumnes i la comunitat educativa.

 

ANPE a IB3
 

notícia