ANPE lamenta la decisió del Govern de no aplicar la pujada del 2% als docent


07 Ago, 2020

AHIR A LA MESA DE NEGOCIACIÓ DELS EMPLEATS PÚBLICS EL GOVERN DECIDEIX NO APLICAR LA PUJADA DEL 2% ALS DOCENTS

Després de successives explicacions per part de les conselleres d’Hisenda i de Salut, el Govern ha proposat, amb totes les forces sindicals en contra, no aplicar la pujada salarial del 2% ja pactada amb anterioritat.

La majoria de les Comunitats Autònomes ja tenen aplicada aquesta pujada, mentre Balears, amb el sobrecost que ens suposa la insularitat, queda al marge d’aquest increment pels seus funcionaris.

Hem recordat a ambdues conselleres, que aquest greuge comparatiu amb la resta de funcionaris de l’Estat, serà difícil d’explicar. Per aquest motiu hem reclamat negociar aquests aspectes laborals, amb propostes més concretes, quan es tingui més informació de quines dades econòmiques es disposen, ja que a educació necessitam baixar les ràtios i incrementar els espais físics i la plantilla docent, per garantir les mesures higièniques i sanitàries per aquest inici de curs proper. Cal dir, que el Govern s'ha presentat a la Mesa sensa cap document, i sense deixar la proposta per escrit, afegint que quan se pugui abonar aquesta quantitat serà sense efecte retroactiu, la qual cosa ens ha molestat molt i hem trobat injusta.

Finalment, hem demanat quina part dels 140.000 milions d’euros, provinents del fons europeus, es destinaran a balears per fer front a l’educació pública de les illes, i quin és el marge pressupostari que es planteja el Govern pel 2021.

De moment, no hem tingut cap resposta sòlida. Suposam que el Govern farà un comunicat demà, al Consell de Govern.

Consultau a Última Hora la notícia.