ANPE abandona la Mesa Sectorial i anuncia estudiar mobilitzacions pel setembre


30 Jun, 2020

ANPE ABANDONA LA MESA SECTORIAL I ANUNCIA ESTUDIAR MOBILITZACIONS PEL SETEMBRE

“De no restablir-se la situació actual, justificar i restaurar el motiu de decrement detectat de professorat i donar el protagonisme que correspon a la Mesa Sectorial, ens plantejam un inici de curs conflictiu”.

Davant la presentació de les instruccions pel proper curs, en una roda de premsa anunciada pel Sr. Martí March, ANPE lamenta la manca de negociació real de les Meses Sectorials i anuncia la possibilitat de mobilitzacions pel setembre.

Duim ja una acumulació de fets en aquesta legislatura, com el marcatge horari, la retallada dels “romanents dels centres”, la gestió d’improvisació al llarg de la pandèmia, i el trasllat, en última instància, de la responsabilitat de moltes decisions als equips directius, com decidir que els docents vagin al Juliol, ens ha decebut moltíssim. A més, les subcomissions han servit de poc, davant tant de canvi de criteri entre Ministeri i conselleria.

Cal afegir que la retallada de professorat provinent del resultat de les dues enquestes que hem preparat des d’ANPE, confirmen una pèrdua que pot arribar als 600 interins, la qual cosa suposaria un estalvi de 25 milions d’euros. Volem recordar que Educació disposa d’un fons estatal que ens permetria incrementar la quota de professorat, adquirir material i mesures higièniques, així com establir un Pla de digitalització per alumnes i docents, que encara no s’ha explicat com es farà servir.

Per tot això, des d’ANPE, exigim retornar a les negociacions de la Mesa Sectorial, per incrementar la quota prevista als centres, potenciar la presencialitat de les classes i reforçar els contingunts afectats al setembre.

Finalment, hem abandonat la reunió, ja que sense documentació prèvia, i amb una roda de premsa ja feta, el Conseller deixa clar que aquesta conselleria va pel seu camí de manera unilateral. Des d’ANPE anunciam la possibilitat de mobilitzacions a principi de curs, si no s’incrementa la plantilla de professorat. Aquestes accions les proposarem des del bloc sindical, per deixar un missatge contundent de rebuig a les retallades.