Anpe demostra la seva decepció davant les decisions del Conseller d'Educació


07 Jun, 2020

ANPE MOSTRA LA SEVA DECEPCIÓ DAVANT LES DECISIONS DEL CONSELLER D’EDUCACIÓ

Davant l’escenari educatiu, on el Sr. Martí March, ha ordenat tutories presencials a tots els cursos, obrir els centres de matí i horabaixa i anunciar un protocol de desescalada sense negociació prèvia, ANPE lamenta la manca de negociació real i haver de tenir la informació per les rodes de premsa convocades pel Conseller.

Des d’ANPE estam decebuts per la nul•la negociació del procés de desescalada d’aquesta 3ª Fase i per la manca d’aclariment sobre si els materials higiènics i sanitaris seran suficients i arribaran a tots els centres de totes les illes el proper dilluns.

A més, l’obertura dels centres el matí i l’horabaixa, ha generat una allau de preguntes, per part del professorat, on molts d’ells es troben en situació de risc, i ara no tenen temps de ser valorats pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals. L'anunci d'obrir els centres matí i tarda, generant confusió sense més especificacions, era innecessari si només es pretenia referir a alguns Instituts i centres d'FP.

D'altra banda, pel que fa al personal docent, l’obligació d’incorporar-se a les tutories el dia 8, i amb caràcter general el dia 19 de juny, no atén a cap criteri pedagògic, i generarà una situació força complicada, on serà especialment important si han d’assistir al mes de juliol a les illes d’Eivissa, Formentera i Menorca. Aquest profesorat tindrà greus dificultats per trobar i/o pagar un lloguer impossible i/o abusiu.

Aquesta decisió del Conseller, torna a deixar en mans dels equips directius la manera en com han d'actuar davant aquest panorama, mentre la resta del claustre queda amb moltes preguntes que no s’han aclarides. Tampoc sabem si la intenció és simplement la de preparar els plans de contingència per a cada centre, de la qual cosa, tampoc es va parlar a la darrera mesa sectorial.

La manca de rumb d'aquesta Conselleria, la manera de com es prenen les decisions i la suma de despropòsits acumulats, ens genera una decepció molt gran, que ha generat un bloc sindical sense fissures que farà front a la situació actual.

Per això, des d’ANPE recordam als nostres polítics que no es pot governar d’esquena al professorat, ja que els nostres docents formen part de la clau de l’èxit educatiu, i el que necessiten ara és un reconeixement pel treball realitzat i un missatge de coratge per a afrontar el pròxim curs, i preparar-lo amb les máximes garanties sanitàries i educatives per als nostres alumnes.

 

premsa2
premsa3
premsa4
premsa5