Anpe es posiciona contrari a l'ampliació de les tutories presencials a altres cursos


26 Maig, 2020

ANPE ES POSICIONA CONTRARI A L’AMPLIACIÓ DE LES TUTORIES PRESENCIALS A ALTRES CURSOS

Davant les declaracions del Sr. Martí March, avui al Parlament, anunciant la proposta d’ampliar les tutories presencials a altres cursos diferents dels que ja s’ofereixen a la fase 2, ANPE manifesta que es postularà contrari a aquesta ampliació, ja que des del Ministeri de Sanitat no es contempla aquesta ampliació i no s’ha fet una negociació de les fases posteriors.

Ja vàrem anunciar, que els motius pels quals pensam que el curs ha de finalitzar de manera telemàtica és per les grans aglomeracions que suposen els centres educatius, que fan del retorn a les aules, un risc innecessari que pot suposar un rebrot de la infecció.

A més, els alumnes i professorat que constitueixen un grup de risc, no haurien d’incorporar-se al centre per motius de salubritat, i des del servei de prevenció, aquest fet, no es garanteix.

Cal recordar que el Conseller ja va assumir i defensar davant la Conferència Sectorial d’Educació, finalitzar el curs de manera telemàtica i centrar els esforços en el curs vinent. També, la majoria dels equips directius es manifesten contraris a la incorporació prematura a les aules, ja que el professorat havia adaptat les seves programacions i tasques al teletreball.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat no contempla haver d’estendre aquestes tutories presencials a altres cursos, de manera que aniríem descoordinats amb la majoria de les CA, que no han plantejat aquesta possibilitat.

Pel que fa a la conciliació de la vida familiar i laboral, estam a l’espera de la solució inicial que s’estava cercant des d’Educació, juntament amb Afers Socials i els Ajuntaments, ja que no pot recaure sobre l’escola tot el pes de la conciliació, quan el propòsit escolar és el paper educatiu i formatiu.

Finalment, trobam una mesura temerària l’ampliació d’aquestes tutories presencials, pel risc que suposa i el poc temps lectiu presencial que queda per finalitzar el curs escolar. Per això, instam al Conseller, Martí March, i al director general, Antoni Morante, a estudiar junts, les propostes que els hem fet arribar aquests mesos, centrades en una bona planificació del següent curs escolar, per reforçar i recuperar els continguts de l'últim trimestre del present any acadèmic.

*Anpe a la premsa (actualitzat 27-05-2020)

PREMSA 1

PREMSA 2