Educació informa a la comunitat educativa sobre el protocol de desescalada a l'àmbit educatiu


04 Maig, 2020

EDUCACIÓ INFORMA A LA COMUNITAT EDUCATIVA SOBRE EL PROTOCOL DE DESESCALADA A L’ÀMBIT EDUCATIU

Des d’ANPE recordam que aquest document encara ha de passar pel filtre sindical, a la Mesa Sectorial d’aquest dijous dia 7 de maig.

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha remès avui a representants dels diferents col•lectius que integren la comunitat educativa l'esborrany del Protocol de desescalada progressiva a l’àmbit educatiu. Aquest document és fruit de les reunions del grup de treball de desescalada progressiva de les activitats i dels sectors relacionats amb l’educació i la infància amb l’objectiu de possibilitar una recuperació progressiva i segura de les activitats presencials, d'acord amb les fases establertes en el document “Plan para la transición hacia una nueva normalitat” del Ministeri de Sanitat. El comitè està integrat per representants de la Conselleria de Salut,
Educació i Afers Socials.

El Protocol estableix que el retorn a les activitats presencials als centres educatius ha de complir amb quatre objectius primordials:

1. Planificar el retorn progressiu i seqüencial amb garanties sanitàries en relació amb la COVID-19.

2. Incidir en el treball organitzatiu dels claustres per preparar el retorn i per a la coordinació pedagògica del període de reobertura.

3. Organitzar l'acollida i garantir l'acompanyament tutorial i emocional de l’alumnat.

4. Refer el vincle educatiu i acadèmic per concentrar-se en activitats estratègiques i fonamentals d'aprenentatge sota un format de torns presencials alterns amb ensenyament en línia.

El retorn a les aules serà un període excepcional de retrobament i reorganització interna dels centres educatius.
S'ha de prestar prioritat a l'acollida socioemocional de l'alumnat i la identificació d’alumnes que hagin patit una situació d’especial dificultat. Els imponderables sanitaris fan que no pugui ser considerat com un període lectiu ordinari, estant sotmès a limitacions que han d'estar ben organitzades.

Tota la informació aquí.

*Al document adjunt trobareu una guía sobre la Fase 1.

09052020_plan